Külföld

Féltem, hogy visszajön a terembe, ezért magamra kentem az osztálytársam vérét

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 21:44

A 11 éves Miah Cerillo úgy élte túl az uvaldei vérengzést, hogy halottnak tettette magát. Az amerikai törvényhozásban idézte fel a történteket.

Miah Cerillo túlélte a 19 gyermek és két tanáruk halálát okozó uvaldei vérengzést. A 11 éves kislány az amerikai kongresszus előtt mondta el, miket élt át azon a napon, amikor a 18 éves Salvador Ramos tüzet nyitott egy helyi iskolában.

Jó éjszakát kívánt neki, és fejbe lőtte

– idézte fel a 11 éves lány, hogy Ramos hogyan ölte meg az osztályteremben tartózkodó tanárát. Miah ezután elmondta, hogy a támadó az osztálytársai felé fordult, és lelőtte őket. 

Miah visszaemlékezése szerint amikor a tanáruk meglátta, hogy a férfinél fegyver van, azt mondta nekik, hogy bújjanak el. Ramos lelőtte a tanárt, a gyerekek pedig bebújtak az íróasztalok alá. A kislányt a repülő szilánkok a fején és a vállán megsebesítették. Úgy sikerült megmenekülnie, hogy halottnak tettette magát. A kislányt szinte teljesen beborította az osztálytársai vére, így a támadó azt hihette, hogy ő is meghalt.

Azt hittem, hogy vissza fog jönni a terembe, ezért magamra kentem az osztálytársam vérét

– mondta a kislány a kongresszus előtt.

Miah apja, Miguel Cerillo azt mondta, hogy kislánya súlyos traumát élt át, és már nem ugyanaz a kislány, akivel korábban együtt boldogan együtt játszottak. Miah vallomását épp azon a napon hallgatta meg a kongresszus, amikor bejelentették: készek felülvizsgálni a fegyvertartásról szóló törvénykezést – jelentette a BBC.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#uvalde#lövöldözés#fegyvertartás#amerika#usa#egyesült államok#miah cerillo

Címlapról ajánljuk