Külföld

A parlamenti vécéből jelentkezett be egy vitára egy kanadai képviselő, aztán bocsánatot kért

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 9:10

Még mindig kevésbé volt kellemetlen, mint képviselőtársa, aki egy alkalommal meztelenül jelent meg egy videókonferencián, egy másikon pedig vizelt.

Elnézést kért kollégáitól Shafqat Ali liberális kanadai képviselő, miután mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a parlament egyik vécéjéből jelentkezett be egy videóhívásra – közölte a helyi sajtó. Az eset május 7-én történt, miközben a képviselők egy jogszabálytervezetről szóló vitát tartottak.

A hibrid rendszerben tartott vitát a parlament saját videókonferenciás programjával folytatták, és nem volt nyilvános, azaz csak az abban részt vevő képviselők és munkatársaik láthatták. Egy konzervatív képviselőnek tűnt fel, hogy Ali egy vécéből jelentkezett be, majd ezt egy parlamenti dolgozó is megerősítette.

Hétfőn a képviselőház konzervatív frakciójának vezetője a parlamentben elmondta, hogy miután tanulmányozták a videón látható „falak, faajtó, rozsdamentes zsanérok és az ajtón lévő ruhafogas mind nagyon ismerős volt”, hozzátéve, hogy a kamera a vécécsésze mögötti falon található peremre volt helyezve. John Brassard a képviselőház tekintélyének súlyos megsértéseként értékelte, hogy a képviselő vécén volt, miközben „a kanadai demokrácia katedrálisában” tartott ülésen vett részt.

Ali bocsánatot kért a jellemzése szerint „szerencsétlen” eset miatt, pillanatnyi rossz döntésként értékelve az esetet, és hozzátette, hogy „nagyon komolyan” veszi az esetet, és megfogadta, hogy ilyen többet nem fordul elő.

Pucér képviselő

Nem ez volt az első eset, hogy egy liberális kanadai képviselő kellemetlen perceket okozott kollégáinak videóhívásos megbeszéléseken. William Amos azzal került be a nemzetközi sajtóba, hogy egy videós megbeszélésen az asztalánál ülve egy csészébe vizelt, egy hónappal korábban pedig teljesen meztelenül volt látható egy másik videóhívásos parlamenti ülésen.

Amos azt mondta, futás után öltözött át, és nem vette észre, hogy a kamerája be van kapcsolva, és a vizelős incidens után is azt állította, hogy nem tudott a működő kameráról. A második eset után lemondott bizottsági pozícióiról, közölve, hogy „segítséget kér” az esetek után, de azt már nem közölte, hogy pontosan milyen okokból van szükséges segítségre.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  ananaline / GettyImages

#Külföld#videóhívás#videókonferencia#kanada#parlament#képviselő#vécé#meztelen#vizelés

Címlapról ajánljuk