Külföld

Komoly jutalmat ajánlottak annak, aki segít kézre keríteni a delfineket halálra kínzó strandolókat

rtl.hurtl.hu

2022. május 7. 14:45

A partra vetődött állatnak csak bajt okoz, aki visszalökdösi a vízbe. De olyan eset is előfordult, hogy szándékosan bántalmaztak egy delfint.

Húszezer dolláros (több mint hétmillió forint) nyomravezetői díjat ajánlottak fel a hatóságok Amerikában azoknak, akik segítenek kézre keríteni azokat az embereket, akik Texasban és Floridában delfineket kínoztak meg, amelyek azután elpusztultak – tudósít a CNN.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Texasban partra vetődött egy beteg palackorrú delfin, amit a strandolók visszalökdöstek a vízbe, miközben próbálták meglovagolni, és úszni vele. Az állat elpusztult, mielőtt a szakértő segítség a helyszínre érkezett volna. A hatóságoknak videofelvétel is van a birtokában az esetről, ami segíthet azonosítani az elkövetőket.

Floridában márciusban azután pusztult el egy delfin, hogy egy lándzsaszerű tárggyal fejbe szúrták. Itt is húszezer dollárt ajánlottak fel a nyomravezetőnek. A delfinek kínzásáért százezer dollárig terjedő pénzbírság és akár egy év börtön is járhat.

Az illetékes hivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy ha visszalökdösik a partra vetődött delfineket a vízbe, azzal csak ártanak nekik, mert később kapják meg a szükséges segítséget.

Nyitókép: Texas Marine Mammal Stranding Network

#Külföld#delfin#állatkínzás#nyomravezetői díj#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk