Külföld

Az oroszok tagadják, hogy titkos kapcsolata lett volna velük Putyin lányának keresztapjának, akit elfogtak az ukránok

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 18:34

Nincs semmi látnivaló, üzente Peszkov.

Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki politikusnak soha nem voltak kulisszák mögötti kapcsolatai Oroszországgal, állította Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán az MTI szerint.

„Medvedcsuknak az Ukrajna és Oroszország közötti normális, kölcsönösen előnyös, partnerségi kapcsolatok kiépítését támogató nézetei jól ismertek. Ezt az álláspontját mindig is nyíltan képviselte, Medvedcsuknak soha nem volt semmilyen színfalak mögötti kapcsolata Oroszországgal” – mondta.

Szerinte ha az Ukrajnában kedden őrizetbe vett Medvecsuknak lett volna titkos kapcsolata Moszkvával, akkor már a háború előtt elhagyta volna hazáját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek arra a felvetésére, hogy az ellenzéki politikust ukrán hadifoglyokra kell kicserélni, a szóvivő rámutatott, hogy Medvedcsuk nem orosz állampolgár, és a Kreml nem tudja, vajon akarja-e, hogy Moszkva belekeveredjen a körülötte kialakult helyzetbe.

Medvedcsukot az ukránok hazaárulás vádjával házi őrizetre ítélték, de az Oroszország által Ukrajna ellen február 24-én indított háború kezdete óta szökésben volt. A Forbes magazin szerint Medvedcsuk a 12. leggazdagabb ember volt Ukrajnában 2021-ben. Személyes kapcsolatok fűzik Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, aki Medvedcsuk egyik lányának a keresztapja.

A háború legfrissebb fejleményeiről az RTL Híradó is folyamatosan tudósít:

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij / Facebook

#Külföld#medvedcsuk#orosz-ukrán háború#fogoly#peszkov#moszkva

Címlapról ajánljuk