Külföld

Álruhás politikus leckéztette meg a lazsáló kórházi alkalmazottakat

rtl.hurtl.hu

2022. április 12. 19:06

Betegnek adta ki magát a Hunyad megyei önkormányzat elnöke, miután többen arra panaszkodtak, hogy a kórházi dolgozók nem törődnek megfelelően pácienseikkel.

Maszkban, kapucniban, kertészruhában állított be a romániai dévai kórház sürgősségi osztályára a Hunyad megyei önkormányzat elnöke. Laurențiu Nistor azért öltött álruhát, mert többen panaszkodtak a kórházi ellátásra.

A politikus betegnek adta ki magát, és hiába mondta, hogy rosszul érzi magát, csaknem egy órát kellett várnia, amíg valaki számba vette. A megyei önkormányzat elnöke videóra vette az esetet, és közösségimédia-oldalán számolt be a tapasztalatairól, szúrta ki a foter.ro portál. Romániában az önkormányzatok tartják fenn az egészségügyi intézményeket.

Nistor a beszámolója szerint a folyosón szóba elegyedett egy beteggel, aki szintén régóta várt arra, hogy kezeljék. Egy egészségügyi dolgozó egy adott ponton azt közölte az ortopédia előtt várakozó betegekkel, hogy nincs szabad helyük, egy nőt pedig azzal fenyegetett meg, hogy a biztonsági őrök fogják kikísérni az épületből, miután arról érdeklődött, hogy mikor látják el a beteg édesapját.

A politikus végül felfedte az orvosok előtt valódi énjét, és jól megleckéztette őket. 

Felemlegette nekik, hogy „szuper fizetéseket” kapnak, és a kórházfejlesztésbe is sok pénzt csatornáznak. Kifogásolta a magatartásukat, és gyakorlatilag kirúgással fenyegette meg őket, mondván: vagy változtatnak a viselkedésükön, vagy pakolhatnak.

A megyeitanács-elnök azt üzente a lakosságnak, hogy mind az egészségügyi intézmény vezetésének, mind a megyei önkormányzatnak jelezzék, ha valakivel még kifogásolható módon viselkednek a kórházban, derül ki a Libertatea beszámolójából.

Nyitókép: Képernyőfotó/Facebook/Nistor Laurențiu - Președintele Consiliului Județean Hunedoara

#Külföld#Bulvár#románia#kórház#orvos#politikus#egészségügyi dolgozók

Címlapról ajánljuk