Külföld

Óriási botrány lett abból, hogy látszólag lerázták Katalin hercegnét

rtl.hurtl.hu

2022. március 23. 17:31

Videó terjed arról, hogy a brit királyi család tagja beszélni próbál a volt jamaikai szépségkirálynőhöz, ám az elfordítja a fejét.

A brit királyi család rajongói is felháborodtak egy interneten terjedő videón, amelyen Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné egy jamaikai látogatás során állítólag barátságtalanul, ridegül viselkedett egy jamaikai politikussal – írta a Daily Mail.

A hercegi pár kedden látogatott Jamaikába, ahol a kingstoni nemzetközi repülőtéren ünnepélyes fogadtatásban részesítették. A karibi szigetország korábban az Egyesült Királyság gyarmata volt, és a függetlensége kikiáltása óta is II. Erzsébet brit királynő az államfője, bár ez semmiféle politikai hatalommal vagy befolyással nem jár együtt.

A fogadóünnepségen azonban Katalin hercegné mellé ültették Lisa Hannát, a Miss World szépségverseny egykori győztesét, aki ma már a Nép Nemzeti Pártja nevű jamaikai párt politikusa. Hanna többször nyilatkozott úgy, hogy Jamaikának meg kellene szabadulnia a brit monarchiától. Pártja megszüntetné II. Erzsébet államfői tisztségét, továbbá jóvátételt akar kapni az Egyesült Királyságtól a gyarmati múlt és a rabszolgatartás miatt.

Bár a hercegné és Hanna a ceremónia nagy részében vidáman beszélgettek, volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, hogy Katalin a politikushoz fordul, mintha szólni próbálna neki, ám Hanna elfordítja a fejét.

Ekkor Katalin mosolya gyorsan lelohadt, majd előre fordult. A videó alapján azonban nem egyértelmű, hogy mi történt, mert a jamaikai politikus éppen abban a pillanatban fordítja el a fejét a kamera felé, mikor Katalin odafordul hozzá. Vagyis elképzelhető, hogy Hanna figyelmét egyszerűen elvonta valami a zajos, szeles reptéren, és nem vette észre, nem hallotta Katalint.


Ennek ellenére a közösségi médiában villámgyorsan terjedni kezdett a rövid videó a hozzá társuló negatív kommentekkel. Sokan kínosnak ítélték meg a helyzetet, és úgy vélték, Katalin hercegnét megalázták.

Hanna ráadásul az Instagramon azt írta, hogy kellemes beszélgetést folytattak Katalinnal, többek között a családról, a kultúrájukról és a népükről diskuráltak. A politikus még azt is hozzá fűzte, hogy bár az országa valódi függetlenségére, azaz a monarchiától való elszakadásra törekszik, ettől még Jamaika udvarias és tisztelettudó ország marad. 

Nyitókép: Katalin hercegné (középen) és Lisa Hanna (jobbra) Kingstonban 2022. március 22-én. – Fotó: Getty Images

#Külföld#katalin hercegné#jamaika

Címlapról ajánljuk