Külföld

Felnőtt férfit és fiatalkorú fiút zaklatott egy ausztrál képviselő a vád szerint

Dévai LászlóDévai László

2022. március 22. 11:12

2013 és 2015 között követte el a bűncselekményeket a vád szerint, a legsúlyosabb vádpont ellene a szexuális erőszak.

Gareth Ward, ausztrál képviselő a rendőrség állítása szerint 2013 és 2015 között egy felnőtt férfit és egy kiskorú fiút zaklatott. A negyvenéves képviselő tagadta a vádakat, sőt azt nyilatkozta a sajtónak, hogy alig várja, hogy bíróság elé kerüljön az ügye, mert szeretné bizonyítani az ártatlanságát.

Wardot összesen öt vádpontban találhatják majd bűnösnek, ezek közül a legsúlyosabb a szexuális erőszakról szóló vád, ami miatt akár 14 éves börtönbüntetést is kaphat.

A rendőrség szerint Ward 2013 februárjában Mexikóban egy 17 éves fiút zaklatott, majd 2015-ben egy 27 éves férfival erőszakoskodott Sydney-ben. Ward ellen már tavaly nyomozást indítottak, a politikus akkor le is mondott a családokért felelős miniszteri pozícióról, majd kilépett a kormányon lévő Liberális Pártból is. Dominic Perrottet, Ausztrália Új-Dél-Wales régió miniszterelnöke elmondta, hogy indítványozni fogja Ward kitiltását az ausztrál törvényhozásból. Ward jelenleg függetlenként ül a parlamentben.

Perrottet elmondása szerint Gareth Wardot megilleti az ártatlanság vélelme, de az ellene felhozott vádak olyan súlyosak, hogy nem maradhat tovább képviselő.

Ward ügyét májusban tárgyalja a bíróság.

Nyitókép: Twitter

 

#Külföld#gareth ward#képviselő#ausztrália#zaklatás#politikus

Címlapról ajánljuk