Külföld

Kétségbeesve próbált segítségért telefonálni a túrázás közben egyéves gyermekével meghalt család

rtl.hurtl.hu

2022. február 20. 9:49

Az amerikai párt, egyéves kislányukat és kutyájukat egy kaliforniai túraútvonalon találták holtan. Sokáig rejtély volt, hogy mitől halhattak meg. 

Többször is próbált telefonon segítséget kérni, és segélykérő üzenetet is küldött az amerikai házaspár, de hiába, egyéves gyermekükkel és kutyájukkal együtt haltak meg túrázás közben egy kaliforniai hegységben – közölték a héten a helyi hatóságok. A család tagjait 2021. augusztus 17-én találták meg egy túraútvonalon, két nappal azután, hogy meghaltak. Nagyjából két kilométerre voltak az autójuktól.

Több hónapig teljes rejtély volt, hogy miért haltak meg mindannyian. A hatóságok végül arra jutottak, hogy hőgutát kaptak, és feltehetően kiszáradtak. Aznap, amikor a Sierra National Forest nemzeti parkban túráztak, a területen több mint 40 Celsius-fokos hőség volt. A hatóságok csak egy 2,5 literes vízhordó hátizsákot találtak náluk, és semmi egyéb víztároló eszközre nem bukkantak, azt sejtetve, hogy csak ennyi vizet vittek magukkal.

A helyi rendőrség megvizsgálta a férj mobiltelefonját, és az alapján közölték, hogy John Gerrish, Ellen Chung, Miju nevű kislányuk és Oski nevű kutyájuk helyi idő szerint háromnegyed 8-kor indultak neki a túraútvonalnak. A család több fotót is készített, és azok, valamint a GPS adatok alapján le tudták követni, hogy mikor merre jártak.

A hatóság közlése szerint visszafelé tartottak az autójukhoz déli 12 óra körül, amikor már tudták, hogy bajba kerültek. Először egy üzenetet próbáltak küldeni, segítséget kérve valakitől, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az üzenetben leírták, hogy egyéves gyermekük túlmelegedett. Az üzenet azonban nem ment át, mert a területen nem volt térerő. Ezt követően ötször is próbáltak telefonálni, legutoljára két percen belül négyszer, de egyik hívás sem volt sikeres.

A rendőrség közlése szerint a telefonon talált adatok megerősítik nyomozási eredményeiket, ami szerint a család hőguta és kiszáradás miatt halt meg. Egy túlélési szakember a rendőrségnek benyújtott szakvéleményében azt írta, feltehetően a gyerek állapota kezdett el először romlani, és a nehéz, hegyvidékes terepen már nem tudtak időben visszajutni az autójukhoz. A kutyájukat szintén a nagy meleg ölte meg.

A holttesteket két nappal később találták meg a hatóságok, miután egy ismerősük bejelentése alapján keresni kezdték őket. Eleinte nem lehetett tudni, hogy mi okozta a rejtélyesnek tűnő halálukat, és még azt is vizsgálták, hogy esetleg egy közeli folyóban tenyésző alga mérgezte meg őket, miután ittak a vízéből.

Nyitókép: John Gerrish, Ellen Chung és Miju nevű kislányuk. Fotó: NBC News

#Külföld#túra#halál#kalifornia#hőguta#kiszáradás#egyesült államok

Címlapról ajánljuk