Külföld

Több mint egy éve folyamatosan pozitív a koronavírustesztje egy török férfinak

rtl.hurtl.hu

2022. február 16. 12:29

A leukémiás férfi 14 hónapja van kórházban vagy karanténban, betegsége miatt oltást sem kaphat. 

2020 novembere óta 78 alkalommal lett pozitív a koronavírustesztje egy 56 éves török férfinak, aki emiatt 14 hónapja kórházakban és otthoni karanténban éli az életét – írja a helyi sajtó. A leukémiában szenvedő Muzaffer Kayasan a Daily Sabah című lap cikke szerint 9 hónapot töltött el kórházban, és öt hónapot otthoni karanténban, miután minden egyes tesztje pozitív lett.

A lap cikke szerint a férfinak a már meglévő betegsége ellenére nincsenek súlyos tünetei. A IHA török hírügynökségnek Kayasan elmondta, az orvosok azt közölték vele, hogy a leukémia miatt legyengült immunrendszere miatt lesznek folyamatosan pozitívak a koronavírustesztjei.

A helyi szabályok szerint az otthoni karanténból csak negatív teszttel lehet kiszabadulni, így a férfi a lakásába van zárva. 

Kayasan azt kérte a hatóságoktól, hogy találjanak valamilyen megoldást a helyzetére, amit miatt hónapok óta csak az ablakon keresztül láthatja a gyermekeit és unokáit.

Muzaffer Kayasan az unokájával beszélget isztambuli otthonánál, 2022 február 5-én. Fotó: Arife Karakum/Anadolu Agency via Getty Images


A Sabah cikke szerint felesége egy ideig együtt élt vele, és neki közben kétszer is negatív lett a koronavírustesztje, csakúgy, mint a fiuknak, aki párszor találkozott vele. Állítása szerint azt a magyarázatot kapta a folyamatos pozitív tesztekre, hogy szervezetében még mindig ott vannak a covid maradványai, betegsége miatt viszont oltást sem kaphat.

 

Nyitókép: Muzaffer Kayasan beveszi a gyógyszereit isztambuli lakásában. Fotó: Arife Karakum/Anadolu Agency via Getty Images

 

#Külföld#koronavírus#covid#járvány#karantén#törökország#koronavírus-teszt

Címlapról ajánljuk