Külföld

Helikopterrel mentették ki a behavazott kunyhónál rekedt házaspárt

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 10:57

Két hónapon át nem tudtak kijutni a hegyek közt található erdei kunyhótól, ahol rekordnagyságú hó esett decemberben. 

A kaliforniai autópályarendőrség helikopterével tudta csak kimenteni egy házaspárt a Sierra megyei hegyek közül, ahol már két hónapja voltak egy kunyhó foglyai – jelentette a helyi sajtó. A pár a hatóságok közlése szerint gondnokként vigyázott az erdei kunyhóra, amikor december hatodikán olyan erős hóvihar söpört végig a környéken, hogy utána képtelenek voltak onnan kijutni a nagy hó, és az utakra kidőlt fák miatt.

A KTVU helyi televízió beszámolója szerint a pár többször is megpróbálta elhagyni a területet, de nem jártak sikerrel. Végül csak február nyolcadikán kértek segítséget a hatóságoktól, hogy mentsék ki őket, mert már kezdett elfogyni a betárazott élelmük – közölte a helyi rendőrség.

A házaspár a KTVU beszámolója szerint nagyjából három kilométert gyalogolt a mély hóban, hogy olyan helyre jussanak, ahol van térerő, és mobilon fel tudják hívni a 911-es segélyhívót. A kidőlt fák és mély hó miatt a mentőalakulat sem tudtak eljutni hozzájuk, ezért a helyi rendőrség az állami autópályarendőrség segítségét kérte, hogy helikopterrel hozzák ki a párt, és chihuahua kutyájukat.

A mentésben részt vett Brandon Hallam a KTVU-nak elmondta:

Nagyon meglepődtek, amikor meglátták a helikopter, szerintem nem számítottak rá, hogy ilyen gyorsan értük megyünk.

A házaspárt és kutyájukat Downieville városába vitték, ahol barátaik vették fel őket – közölte a helyi rendőrség.

A területen decemberben hatalmas hóviharok tomboltak, és több mint ötven éve nem látott mennyiségű hó esett a környékre. A szokatlan időjárás miatt többen is napokra a hegyek között rekedtek, autópályák váltak járhatatlanná és sípályákat kellett lezárni. 

Nyitókép: Facebook / CHP - Valley Division Air Operations

#Külföld#mentés#helikopter##havazás#kalifornia#kunyhó

Címlapról ajánljuk