Külföld

Pumákkal védené magát egy kaliforniai város, hogy elriassza az új beköltözőket

rtl.hurtl.hu

2022. február 4. 16:50

Az államban veszélyeztetett fajnak minősülő nagymacska lehet a mentsváruk.

A kaliforniai Szilícium-völgy egyik gazdag városa a vadon élő pumák élőhelyévé nyilvánította magát, hogy így akadályozza meg az új lakóház-építkezéseket a környéken, amelyeket egy új állami jogszabály tett lehetővé – írja az Insider.

Woodside városi tanácsának januári döntése szerint határozatlan időre szüneteltetnek minden megkezdett lakásépítési projektet, amelyet ez a jogszabály tenne lehetővé. Találtak ugyanis benne egy olyan záradékot, amely a védett fajok élőhelyeként azonosított földterületeken megtiltja az építkezést. A törvény célja egyébként az volt, hogy olcsó lakások épülhessenek az egyébként drága környéken.

Szeretjük az állatokat. Minden épülő ház egy újabb hektárral több területet vesz el a pumák élőhelyétől. Hová fognak menni? Hamarosan csak aszfalt lesz itt. Se állatok, se madarak nem lesznek itt

– nyilatkozott Woodside polgármestere.

Dick Brown szerint a város inkább más lehetőségeket keresne arra, hogy az alacsonyabb jövedelműek számára is megfizethető lakások épüljenek a magas ingatlanárakat produkáló környéken.

A végső döntés a Kaliforniai Hal- és Vadászati Bizottságon múlik, amelyek a területet a pumák élőhelyeként azonosíthatják.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#puma#kalifornia

Címlapról ajánljuk