Külföld

Egy szélsőjobbos, szexkereskedelemről szóló konteó miatt kellett bezárni egy texasi lepkeintézetet

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 29. 19:41

Bezárta kaput a Nemzeti Lepke Közpönt a texasi Mission városában. Erre azért volt szükség, mert több halálos fenyegetést is kaptak a QAnon nevű szélsőjobbos csoport tagjaitól, aki szerint az USA déli határa közelében lévő intézetet szexkereskedelemre használják.

Számtalan fenyegetés után végül akkor döntöttek a bezárás mellett, amikor a központhoz közeli McAllenben egy szélsőjobboldali gyűlést szerveztek. Ezért három napig, január 28-tól január 30-ig nem látogatható az intézmény, írja a Vice.

Ezt egy volt állami tisztviselő javasolta nekik, aki szerint az intézet vezetőjének csak alaposan felfegyverezve szabadna elhagynia a várost a hétvége folyamán.

A hétvégi esemény fő témái között szerepel a határvédelem, a „Biblián alapuló világnézet”, és az állítólagos csalás a 2020-as elnökválasztásokon. Azon számos, a QAnonhoz köthető figura is beszédet mond.

A lepkeintézet akkor került a szélsőjobboldali csoport célkeresztjébe, amikor még Donald Trump elnök ideje alatt bejelentették: nem hajlandók feladni ingatlanjaik egy részét az elnök a határ mentén épülő falának kedvéért.

Nyitókép: SHAWSHANK66 / Pixabay

#Külföld#lepke#texas#qanon#intézet#bezár#donald trump

Címlapról ajánljuk