Külföld

Kanye Westet sem engedik be Ausztráliába teljes oltottság nélkül

rtl.hurtl.hu

2022. január 29. 12:02

Az ausztrál miniszterelök üzent a sztárnak, akinek az oltási státusza bizonytalan, pedig a hírek szerint turnézni akar az országban.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök a sajtó érdeklődésére közölte: Kanye West hip-hop előadó csak akkor léphet be az országba, ha teljesen beoltatja magát, írta meg a Guardian. A kérdés apropóját az adta, hogy lapértesülések szerint Kanye West márciusra koncertturnét szervezne Ausztráliában.

Morrison hozzátette: a szabályok mindenkire vonatkoznak, ahogy ezt a nyilvánosság láthatta is. A miniszterelnök Novak Djokovic szerb teniszező esetére utalt: nem egészen hét hete a teniszcsillagnak el kellett hagynia Ausztráliát, mive nincsen oltása. Djokovic azért utazott Melbourne-be, hogy részt vegyen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de megérkezése után a határőrség őrizetbe vette, és elvették vízumát, mert nem volt koronavíruselleni oltása, és a szabályoknak megfelelő orvosi mentessége az oltás alól. Bírósági huza-vona után végül távoznia kellett.

Nem számít, hogy ki vagy, ezek a szabályok. Kövesse a szabályokat – jöhet. Ha nem tartja be a szabályokat, nem jöhet

– fogalmazott Morrison Kanye West esetleges érkezésével kapcsolatban. Az előadó beutazása azért tűnik problémásnak, mert West oltási státusza nem tisztázott.

A lap által idézett 2021-es interjújában azt mondta, hogy egy oltást vett fel, azonban a Forbes üzleti magazinnak 2020-ban „a fenevad bélyegének” nevezte az oltást. Az előadó menedzsmentje egyelőre nem komentálta az Ausztráliába tervezett turnéról szóló értesüléseket.

Nyitókép: John Taggart / EPA / MTI

#Külföld#kanye west#ausztrália#koronavírus#oltás

Címlapról ajánljuk