Külföld

Óriási havazás bénította meg Európa legforgalmasabb repülőterét Isztambulban

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 19:36

Szokatlanul kemény tél csapott le Törökországra és Görögországra.

Isztambulban leállt Európa legforgalmasabb repülőtere, a görög fővárosban, Athénban pedig iskolák és oltóközpontok zártak be, mivel a Földközi-tenger keleti részén ritka hóvihar söpört végig, áramszüneteket és közlekedési káoszt okozva – írta az Aljazeera.

A hótömeg alatt beszakadt a 2019-ben átadott új isztambuli repülőtér egyik tehertermináljának teteje, de nem sérült meg senki.

A török főváros repülőterének vezetése a Twitteren értesítette az utazóközönséget, hogy az összes induló és érkező járatot ideiglenesen törölték.

Az isztambuli repülőtér tavaly több mint 37 millió utast szolgált ki, és ezzel a világ egyik legfontosabb légi csomópontjává vált. Recep Tayyip Erdogan elnök kritikusai azonban már régóta megkérdőjelezték döntését, hogy a repülőteret a Fekete-tenger partvidékének egy távoli, télen gyakran ködbe burkolózó részén helyezte el.

A havazás komoly fejfájást okozott Isztambul 16 millió lakosának is, ahol a meredek, havas utcákon csúszkáló autók egymásba rohantak, és az autópályákon is megbénult a forgalom. A közlekedési hatóságok lezárták a főbb utakat Törökország középső és délkeleti részén, a hegyvidéki régióban, amelyet először a múlt héten sújtott hóvihar.

Nyitókép: IGA Istanbul Airport / Twitter

#Külföld#isztambul#repülőtér#havazás#törökország#görögország

Címlapról ajánljuk