Külföld

Nyugodtan szelfizett egy kanadai nő, miközben autója a jeges folyóba süllyedt

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 11:45

Harminc kilométert autózott nagy sebességgel a befagyott Rideau folyó jegén, mire az beszakadt a jármű alatt. Az utolsó pillanatban kimentették.

Egy kötelére kötött kajak segítségével mentettek ki egy nőt a kanadai Rideau folyó befagyott vízéből, miután autója alatt beszakadt a jég, és süllyedni kezdett. A nő azonban leginkább azzal került be a nemzetközi sajtóba, hogy miként reagált a vészhelyzetre: szelfizett egyet, ahogy a süllyedő autó tetején állt.

Az eset helyi idő szerint vasárnap délután történt, az Ottawától délre található Manotick városában. A nő a közösségi oldalakon közzétett videók tanúsága szerint akkor már nagyjából harminc kilométert autózott nagy sebességgel a befagyott folyó jegén – írta a National Post című kanadai lap.


A jég végül beszakadt az autója alatt, és süllyedni kezdett. A nőnek volt ideje arra, hogy kimásszon a járműből, és annak a tetején várta, hogy kimentsék. 

@itscarolineanderson If you drive your car right down the middle of river, expect to go swimming #fyp ♬ Oh No - Kreepa

Ezt a közelben lakó emberek tették meg: az egyikük a kajakjáért rohant, egy másik előkészített egy kötelet, amit a kajakra kötöttek, és így ki tudták húzni a nőt a partra.

Amit kihúztuk, az autó teljesen elmerült

mondta el a CTV kandai televíziónak a mentésben részt vett Zachary King.

A sofőr nem sérült meg, és nem engedte a mentőknek, hogy ellássák. A nő ellen veszélyes vezetés vádjával indítottak eljárást a helyi hatóságok. A rendőrség az esettel kapcsolatban arra emlékeztette az embereket: „nincs olyan, hogy biztonságos jég”.

 

#Külföld#jeges folyó#szelfi#autó#jég#mentés#elmerült#elsüllyedt#kanada

Címlapról ajánljuk