Külföld

Bezárta koronavírusos gyerekét a csomagtartóba a texasi tanárnő, mert félt, hogy ő is megfertőződik

rtl.hurtl.hu

2022. január 8. 5:18

A tesztközpont előtt várakozott, amikor kiértek a rendőrök.

Letartóztattak egy amerikai tanárnőt Texas államban, aki a gyanú szerint bezárta koronavírusos fiát az autója csomagtartójába, hogy megvédje magát a fertőzéstől - számolt be a hírről a BBC. A 41 éves Sarah Beamet emiatt a gyerek veszélyeztetésével vádolják.

A click2Houston.com szerint január 3-án a texasi Harris megyében található egyik tesztközpont közeléből egy szemtanú hívta a rendőrséget, mert hallotta, hogy van valaki egy autó csomagtartójában. Amikor a tanárnő felnyitotta a csomagtartót, látszott, hogy benne fekszik egy kisfiú.

A helyszínre érkező rendőröknek Sarah Beamet elmondta, hogy 13 éves fia otthoni Covid-tesztje pozitív lett Covid-19-re, emiatt úgy döntött, elviszi a gyerekét a Pridgeon Stadion melletti tesztközpontba egy újabb tesztre, hogy megerősítsék az eredményt.

A fiát pedig azért fektette a csomagtartóba a tanárnő, hogy az út alatt nehogy ő is megfertőződjön. 

Az ABC szerint a nő még a tesztközpontnál sem nyitotta ki a csomagtartót, mire a tesztelést végző egészségügyi dolgozó közölte vele, hogy addig nem teszteli a fiát, amíg nem ülhet be az autó hátsó üléséreszt.

Sarah Beam asszony 2011 óta dolgozott tanárként a Cypress Falls középiskolában, de a helyi média szerint jelenleg szabadságon van.

Richard Standifer őrmester, a texasi közbiztonsági minisztérium munkatársa a KHOU 11 helyi tévéállomásnak elmondta, hogy a kisfiú súlyosan megsérülhetett volna, ha a jármű balesetet szenved.

„Soha nem hallottam még arról, hogy valakit azért tettek volna a csomagtartóba, mert a tesztje pozitív lett bármire is” – tette hozzá Standifer őrmester.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#koronavírus#csomagtartó#egyesült államok#texas#gyerek#teszt#tanárnő

Címlapról ajánljuk