Külföld

Az orosz hatóságok letiltották egy politikai letartóztatásokat listázó szervezet honlapját

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 25. 16:27

Az OVD-Info a 2011-es választás után alakult. Információikat a politikailag motivált letartóztatásokról azóta számos orosz újság használta. 

Elérhetetlenné vált az OVD-Info nevű orosz civil szervezet weboldala, írja az AP hírügynökség. A civil szervezet szerint oroszország internetes és kommunikációs hatósága, a Roszkomnadzor tiltotta le a politikai indíttatású letartóztatásokat listázó nevű szervezet honlapját.

A civil szervezet Twitteren azt írta, hogy nem kaptak hivatalos értesítést a letiltásról, és nem tudnak semmit annak indokáról. Az egyetlen információ, amit a hatóságok eljuttatak hozzájuk, hogy a döntést a bíróságon hozták meg hétfőn.

A weboldal már rajta van a kormány által betiltott oldalak listáján. A szervezet most arra kéri követőit, hogy a közösségi médián kövessék tevékenységüket. 

A Rozskomnadzor szerint a szervezet „szélsőséges és terrorista propagandát” folytatott, ezért kellett letiltani őket.

Az OVD-Info a 2011-es, nagy valószínűséggel Vlagyimir Putyin pártja által elcsalt választás után alakult. Információikat a politikailag motivált letartóztatásokról azóta számos orosz újság használta. A szervezet a jogvédelemben is aktív, és többször biztosított ügyvédet letartóztatott tüntetők számára.

Nyitókép: Tüntetés Oroszországban. Fotó: Makszim Sipenkov / EPA / MTI

 

#Külföld#oroszország#politikai#letartóztatás#honlap#letiltás#vlagyimir putyin#ovb-info

Címlapról ajánljuk