Külföld

Be kellett zárni egy francia állatkertet, mert megszökött egy falkányi farkas

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 25. 13:43

Nem először adódnak gondok az állatkert működésében. A mostani incidensben senki sem sérült meg, viszont a kilenc szökevény farkasból négyet lelőttek.

Kiszökött kilenc farkas a Trois Vallés nevű francia állatkertből, amely a dél-franciaországi Toulouse-tól nem messze található. Az állatok megrongálták a biztonsági kapukat, és átmásztak a kerítésen. A Montredon-Labessonnie-i állatkert épp nyitva volt, tele látogatókkal, de szerencsére senki sem sérült meg.

A farkasok nem jutottak ki az állatkert területéről: négyüket „veszélyes magatartásuk” miatt lelőtték, mondta el Fabien Chollet helyi tisztviselő az AFP hírügynökségnek a BBC tudósítása szerint.

A másik öt farkast sikeresen visszaterelték a kennelbe, ahol ideiglenesen elaltatták őket. Az állatkert egészen addig zárva fog tartani, amíg a személyzet megoldja a biztonsági problémákat.

A farkasok csak nemrég érkeztek az állatkertbe. Szökésük után azonnal evakuálták a 600 állatnak otthont adó parkot. Nem ez az első alkalom, hogy ezt az állatkertet be kellett zárni, tavaly októberben miniszteri rendelet miatt nem fogadhattak látogatókat, amíg meg nem oldottak több állatjóléti és biztonsági problémát.

Nyitókép: keyouest / Pixabay

 

#Külföld#francia#állatkert#farkas#szökés#lelő

Címlapról ajánljuk