Külföld

Több gyermeket megerőszakolt a 70 gyereket örökbe fogadó orosz pap

rtl.hurtl.hu

2021. december 24. 13:15

Pedig korábban kitüntették az orosz Szülői Dicsőség Rendjével is.

Egy orosz bíróság 21 év börtönre ítélt egy volt ortodox papot, aki eddig 70 gyermeket fogadott örökbe – számolt be az esetről a BBC. Nyikolaj Sztremszkijt több gyermek megerőszakolásáért és más erőszakos bűncselekményekért ítélték el, amelyeket a délnyugat-oroszországi térségben, az Urál vidékén lévő egyházközségében követett el. Az ítélet miatt papi hivatásától is eltiltották.

A hetven örökbe fogadott gyerekkel Sztremszkijé volt Oroszország legnagyobb családja, emiatt állami elismerésben is részesült: kitüntették a Szülői Dicsőségrenddel. Szaraktas város apátjaként Sztremszkij és felesége az 1990-es évek elejétől nevelőotthont működtetett, és a régió árvaházaiból fogadott örökbe gyerekeket. Az általuk örökbefogadott 70 gyermek közül a legtöbb már felnőtt.

A papot 2019-ben tartóztatták le, amikor hét kiskorú személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt nyomoztak ellene. A férfi az ellene felhozott vádakat rágalomnak tartotta.

Sztremszkijt a szaraktasi bíróság egy büntetőtelepen letöltendő börtönbüntetésre ítélte és 20 évre eltiltotta a gyermekekkel való foglalkozástól, továbbá megfosztotta őt állami kitüntetésétől.

Nyitókép: Nyikolaj Sztremszkij – Forrás: BBC

#Külföld#pap#nemi erőszak#pedofil#oroszország#örökbefogadás

Címlapról ajánljuk