Keresem a családom

Majdnem 100 forgatási nap - és ami mögötte van

rtl.hurtl.hu

2015. november 19. 13:06

A "Keresem a családom!" első két adása az aznapi (keddi) műsorok közül a legnézettebb volt! Az első epizód a múlt héten a 3. legnézettebb tévéműsor az összes tévécsatornán.

Kedves nézőink!

Köszönjük az Önök érdeklődését!
 
Mivel mi mindnyájan minden kapcsolatunkat, időnket, energiánkat arra fordítottuk az elmúlt fél évben, hogy megtaláljuk azokat, akik nagyon hiányoznak valakinek, jó érzés, hogy Önök nagy érdeklődéssel, és sokan nézik a munkánk eredményeit.

2015-ben magunk sem gondoltuk, hogy ennyire bonyolult sorsokba, családi viszályokba botlunk, hogy ennyi szívszorító történettel találkozunk, ennyi szétszakadt család, elveszett gyerek, szülő, testvér él ebben az országban, mennyi kibeszéletlen harag, fájdalom, elvarratlan szál dúlja szét a családokat, hogy milyen nehéz szembesülni azzal, mit gondol, érez az, akit sok éve nem láttunk, és hogy milyen valószínűtlenül messze kerülnek egymástól közeli rokonok, akik sosem találkozhatnának, ha nincs ez a műsor.

Öröm csinálni, jó érzés a részese lenni Laosztól Moszkván át Johannesburgig a nagy találkozásoknak, még ha sok is a 108 ezer kilométer megtett út, a majdnem 100 forgatási nap, ami mögöttünk van.

A Facebook korában magától értetődő, hogy itt keresik családtagok először egymást, de meglepő, mennyien nem találják, akit keresnek, mert - mondjuk - más néven él, (mint Teréz ikertestvére, Katalin, vagy mint Romániában Buti Enikő), vagy ha meg is találják a közösségi oldalon, aki hiányzik nekik, nem tud létrejönni valódi - csak formális, valójában személytelen - kapcsolat, ami sosem ugyanaz, mint egy ölelés (mint a Papp-testvérek estében Tatabánya és Johannesburg között).

Mert az igazi egymásra találás mégiscsak a találkozás pillanata! Az megváltoztat mindent, még ha az ember nem is akarja. (Így járt például Ljubimov Krisztina Moszkvában). Onnan kezdődik az új időszámítás, onnantól változik meg az életük.
 
Nagyon sok meghatott, meghatódott levelet kapunk, és amióta a műsorsorozat elkezdődött, és Önök látják, hogy ránk bízhatják a titkaikat, sorsukat, még többen jelentkeznek, hogy keressük meg valakijüket.

Ez a műsor a megbocsátásról és az önvizsgálat lehetőségéről is szól. Sokat tanulunk belőle mi is.

Köszönjük a bizalmat, köszönjük a biztatást, köszönjük az elismerő szavakat, köszönjük a köszöneteket!

A "Keresem a családom!" stábja

Címlapról ajánljuk