Időjárás

Sártenger és áradások miatt le kellett zárni az M4-es autóutat

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 21:05

Zivatarok és felhőszakadások veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, a heves esőzések következményei miatt teljes útzárlat van az M4-es autóút egyik szakaszán.

Teljesen lezárták az M4-es autóút Albertirsa és Pilis közötti szakaszát a heves esőzések okozta sár és az özönvíz miatt, több kilométeres torlódás alakult ki – közölte a police.hu szerda kora este.

A közlemény szerint a rendőrök a helyszínen biztosítják a helyreállítási munkálatokat, a forgalmat a 405-ös, 4-es, valamint a 4606-os útra terelik. Hangsúlyozták, akinek lehetősége van, válasszon másik útvonalat, fokozott t figyelemmel és türelemmel közlekedjenek.

Az Útinform arról ír, hogy az M4-es autóúton Albertirsa térségében, az 53-as kilométernél a hirtelen lezúduló csapadék miatt víz és sárátfolyás alakult ki, az autóutat mindkét oldalon lezárták. A Szolnok felé vezető oldalon a 49-es jelű Pilis csomópontnál, míg a Budapest felé közlekedőket az 57-es Albertirsa csomópontnál kíséri ki a rendőrség a pályáról.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 19:23-kor közleményt adott ki, mely szerint zivatarok és felhőszakadások veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára, így Nógrád megyére is. Mint írják, a nagy mennyiségben lehullott csapadék néhány nógrádi településén sok munkát ad a tűzoltóknak:

  • Bujákon kiöntött a patak, emiatt száz-százötven méter hosszan, öt centiméter magasan áll a víz az utcában, a házak kertjében. A pásztói hivatásos tűzoltók, illetve Héhalom önkéntes tűzoltói szivattyúkkal próbálják csökkenteni a vízszintet.
  • Karancsberényben az esőzés miatt sár és víz zúdult a hegyoldalról két ingatlan udvarára, itt a salgótarjáni egységek intézkednek.
  • Nógrádsipeken, a település több utcájában megállt a víz az esőzéstől, ezen a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzöltők és a nógrádmarcali önkéntesek dolgoznak.

Nyitókép: Police.hu

#Időjárás#m4-es autópálya#útlezárások#zivatar#felhőszakadás#nógrád megye

Címlapról ajánljuk