Időjárás

Vasárnap akár 25 fok is lehet, de sok helyen eső várható

rtl.hurtl.hu

2022. április 24. 6:05

Hétfőn és kedden viszont több órás napsütésre lehet számítani.

Vasárnap nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik, de délután előbb a Dunántúlon, este már keleten is csökken a felhőzet. Reggelig az ország északkeleti harmadán lehet helyenként eső, zápor, a déli óráktól viszont már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a középső és keleti tájakon. 

A déli, délkeleti szél délnyugatra fordul, többfelé megerősödik, a Kisalföldön, az Alpokalján, valamint zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, az Alföldön a legmelegebb az idő. 

Késő estére 11, 16 fokra hűl le a levegő.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, és elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet néhol erős lökések kísérik. 

A hőmérséklet hajnalban 4 és 10, délután 17 és 22 fok között alakul.

Kedden is többórás napsütésre számíthatunk, majd estefelé a Dunántúlon egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Napközben csak elvétve, majd estefelé a Dunántúlon egyre több helyen várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, ugyanakkor északon 1, 4 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Nyitókép: Jászai Csaba/MTVA

 

#Időjárás#előrejelzés#csapadék#tavasz

Címlapról ajánljuk