Híradó

Összeesése előtti utolsó emlékéről beszélt az RTL Híradónak a DEAC megmentett játékosa

Kerecsen JózsefKerecsen József

2024. április 14. 17:26

Csapattársai mentették meg az életét a magyar válogatott röplabdajátékosának Debrecenben. Blázsovics Péter alig néhány napja edzett új csapatánál, a DEAC-nál, amikor az egyik edzésen rosszul lett és megállt a szíve. Társai kezdték meg az újraélesztést, ami végül sikeres volt.

Blázsovics Péter csapattársa, az orvosként dolgozó Árvai Péter sietett azonnal a segítségére, ő mesélte el a történteket az RTL Híradónak. Azt mondta, társának elsőként görcsrohama volt, majd a légzése és keringése is megállt, így azonnal megkezdték a mellkaskompressziót.

„Az újraélesztés az mindig egy csapatmunka, egyedül nem lehet jól megcsinálni, rengeteget segítettek a csapattársaim, volt három orvostanhallgató is éppen edzésen – Dorogi Máté, Vereb Márk, Lovas Lóránd, ők átvették a mellkaskompressziót, váltottuk egymást, többiek értesítették a mentőt, jelezték, hogy megkezdett újraélesztés van folyamatban.” – mondta.

Közben az épületben lévő defibrillátort is bevetették. A mentők néhány perc alatt kiérkeztek, átvették az újraélesztést, ami egy sokkolás után sikeres volt. Péter szíve újra dobogni kezdett, majd a tudata is visszatért. Azóta a Debreceni Egyetem Klinikáján kezelik, állapota folyamatosan javul. Az RTL Híradó telefonon érte utol, azt mondta, korábban semmi rendellenességet nem mutattak ki nála, pedig rendszeresen volt sportorvosi vizsgálaton. Arra emlékszik, hogy megkezdte az edzést.  

„Az utolsó emlékem az, hogy az edzőnk, Tóni bácsi mond egy gyakorlatot, a következő emlékem pedig már ilyen kis villanások voltak a mentőautóból, valamint a kórházból, de ezeken kívül semmire nem emlékszem” – mondta Blázsovics Péter, aki élete végéig hálás lesz csapattársainak a gyors és szakszerű segítségért.

A csapat tagjait megrázták a történtek, de folyamatosan tartják a kapcsolatot társukkal és várják őt vissza.

Nem mondom, hogy mindenki jól aludt az első éjszaka, de jobb ezt úgy feldolgozni, hogy Peti rendben van, mintha bármi máshogy alakult volna

– mondta az egyik megmentő, Árvai Péter.

Az már szinte biztos, hogy Péter szívritmusszabályzót kap. Az elmúlt napokban semmilyen szövődmény nem alakult ki nála, ami biztató. Szeretné folytatni a versenysportot, de az csak kedden, egy MRI vizsgálat után dől el, hogy erre lesz-e lehetősége. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#deac#debrecen#balázsovics péter#árvai péter#röplabda#újraélesztés

Címlapról ajánljuk