Híradó

„Jajgatott, jelezte, hogy fájdalma van” – megszólaltak a rendőrök, akik égő autóból mentettek ki egy sofőrt Budapesten

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2024. április 13. 19:11

Égő kocsiból mentette ki a sofőrt egy rendőrpáros Budapesten. A szemük láttára, egy piros lámpánál csapódott oszlopnak az autó szombat reggel. A sofőr magánál volt, amikor odarohantak hozzá, mozogni viszont alig tudott. A rendőröknek sietniük kellett, mert a kocsi egyre nagyobb lángokkal égett. 

A Forgách utcánál éppen a szemközti piroslámpánál várakozó rendőrpáros szeme láttára történt a baleset. „Arra lettünk figyelmesek, hogy egy gépjármű felénk halad, majd hirtelen balra kanyarodott, és nekicsapódott a tartóoszlopnak” – mondta a Híradónak Moravszki Dávid, őrmester. Azonnal a kocsi mögé álltak, bekapcsolták a fényhidat, és ugrottak ki segíteni.

„Odarohantunk a gépkocsi vezetője felőli részhez. Ügyes volt a sofőr, mert kikötötte a biztonsági övet, illetve megpróbálta kinyitni az ajtót, ami sikerült is. Mi ezután segítettünk neki kiszállni” –  tette hozzá Varga Brigitta százados.

Az autó középkorú vezetőjét távol a kocsitól lefektették a járdára, látták rajta, hogy rosszul van – idézték fel. „Jajgatott, jelezte felénk, hogy fájdalma van. Illetve amikor már a kocsiból kivettük – eszméleténél volt, tehát tudtunk vele kommunikálni –, elmondta, hogy mindene nagyon fáj” – mondta az őrmester.

A férfi súlyosan megsérült, néhány perc múlva már a mentőautóban kezelték. Az autót közben a tűzoltók speciális habosított vízzel eloltották. Hogy a férfi a felüljáró után miért kormányozta váratlanul balra a kocsit, még vizsgálják. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#lángoló autó#budapest#top hírek

Címlapról ajánljuk