Híradó

Élet-halál harc volt – nyilatkozott az RTL-nek a magyar cégtulajdonos, akire kamionsofőr alkalmazottja késsel támadt Ausztriában

Sebestyén ÁronSebestyén Áron

2024. március 19. 16:57

„Élet-halál harc volt” – ezt mondta a Híradónak az áldozat, akire szombaton éjjel egy beosztottja támadt rá késsel Ausztriában egy autópálya-pihenőben. A magyar családi vállalkozásnál kamionsofőrként dolgozó késelő és főnökei azért találkoztak, hogy a teherautó korábbi sérüléseiről beszéljenek, és el akarták bocsájtani a férfit. A sofőr váratlanul rátámadt a fiatalabb tulajdonosra, majd az apjára is. Utóbbi életveszélyesen megsérült, intenzív osztályon ápolják. Az áldozat szerint támadójuk előre eltervezte, hogy megöli őket.

Kamionok állnak az osztrák A9-es autópálya deutschfeistritzi pihenőhelyén. Hétfőn számoltunk be arról, hogy a gyanú szerint itt támadt rá két főnökére szombat éjjel egy 56 éves férfi, aki csak pár hónapja dolgozott kamionsofőrként a magyar családi vállalkozásnál. 

Egy befejezett fuvar után találkoztak, mert korábbi nézeteltéréseik miatt el akarták bocsátani a sofőrt. A cég egyik tulajdonosa azt mondta, hogy éppen elkezdte átnézni a kamiont, amelyen törések voltak, amikor az alkalmazottja rátámadt.

„Megszúrt, vesén szúrt hátulról, de nem egy szúrás volt, hanem benntartotta a kést, forgatta, és nyomta még beljebb. Ez hatalmas fájdalom volt, amitől én térdre rogytam, aztán hanyatt feküdtem. 

Erre ő azt mondta, most meg fog ölni, meg fogok halni, és odahúzott a kamion elé, hogy most ő át is megy rajtam a kamionnal

– idézte fel a megtámadott tulajdonos, aki édesapjával ment a találkozóra.

A támadó pénzt követelt tőlük, elvette a telefonjukat is. Az apa, a másik tulajdonos, azonnal segítségért akart szaladni, de a támadó a nyomába eredt. A fiú ekkor erőt vett magán, és apja segítségére sietett, de a késelő ekkor már utolérte az idősebb férfit, és őt is többször megszúrta. Ketten próbálták meg legyűrni a támadót és elvenni tőle a kést.

„Nem engedte el nagyon hosszú ideig, ez egy élet-halál harc volt, édesapámból folyt a vér, belőlem folyt a vér, ennek az embernek semmilyen sebesülése nem volt, és ereje teljében volt, úgyhogy egyik kezét fogta ő, másik kezét fogtam én”.

Végül sikerült kiszabadulniuk, és a közeli benzinkútra siettek. A késelő ezután elmenekült a kamionnal. A rendőrök az egyik közeli alagút bejáratánál fogták el. A két áldozatot azonnal kórházba vitték. 

Az apán egyszerre több életmentő műtétet is elvégeztek, fia azt mondta az állapotáról:

„Az állapota a már stabilizálódott, de a mai napig intenzív osztályon fekszik. Engem hamarabb kiengedtek, neki a tüdő, gyomor, máj sérülhetett, nyolc vagy hét késszúrást biztos kapott, elölről, illetve hátulról egyaránt”.

A fia szerint tragédiával is végződhetett volna a támadás.

Ha én nem vagyok ott ő meghal, és ez fordítva is így van, ha én egyedül megyek – és a tettes ezt kérte tőlem a telefonban, hogy egyedül menjek oda. Szerintem ő ezt eltervezte, hogy ki fog rabolni, és meg fog ölni, ebben biztos vagyok sajnos.

A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt nyomoz, a késelő beismerte a tettét. A grazi ügyészség kérésére börtönbe vitték.

#Híradó#Videó#ausztria#késelés#Baleset-bűnügy#bűnügy#top hírek

Címlapról ajánljuk