Híradó

Megszólaltak a vendégek, akiknek teljesen kiégett a szobájuk a visegrádi hoteltűzben

Ződi PéterZődi Péter

2024. március 10. 16:51

A szoba, amiben laktak totálkáros lett. A bőröndje elégett, az iratait azonban a csodával határos módon sértetlenül megtalálta a romok között. Ezt mondta az RTL Híradónak a visegrádi Silvanus Hotel egyik lakója. A férfi a negyediken vett ki szobát párjával, éppen ott, ahol a tűz pusztított szombaton. A szálloda igazgatója azt mondta, mindenképp újraépítik a hotelt, de az biztos, hogy hónapokig zárva lesznek. 

A visegrádi Silvanus Holtel felső szintje szombaton gyulladt ki és égett le. Azt, hogy hogy néz ki a hotel felvételein a tűz pusztítása, mi is megmutattuk.

A lángoló épületről többen is készítettek felvételeket. Délelőtt fél 10 körül szólaltak meg a tűzjelzők. Több, mint 200 vendég és alkalmazott volt a hotelben. Mindenki sértetlenül kijutott.

Az egyik vendég azt mondta, hogy éppen reggeliztek amikor megszólalt a tűzjelző.

Hát egy olyan jó fél órát reggeliztünk, éppen befejeztük, amikor hallottuk a szirénákat, ugye a tűzjelzőt, és látszott, hogy van némi füst, meg érződött bent

– mondta a Híradónak Csomortáni Tünde.

Kimentek az épület elé, akkor látták, hogy nagy baj van. Visszamenni már nem is tudtak volna. A negyediken laktak, éppen ott, ahol a tűz pusztított. Vasárnap délelőtt jöttek vissza megnézni, hogy mi maradt a holmijukból. Egyikük mehetett fel, sisakban, tűzoltó és rendőr kíséretével.

A ruháink ami a fogason voltak, azok elpárologtak, sőt nekem volt egy nagy bőröndöm, az is egy olyan helyen volt, ahol abszolút teljesen kiégett, még a műanyag is, műanyag bőrönd volt, teljesen elpárolgott minden

– mondta Kárándi Gyula.

A szoba, amelyikben laktak, totálkár – így fogalmazott. Mégis nagy szerencséje volt, azt a táskát ugyanis, amelyikben az iratai és a bankkártyája volt, sértetlenül megtalálta.

Kanadai útlevelem van, és holnap repülök vissza, úgyhogy anélkül nem tudtam volna visszamenni, mert hétvégén a kanadai nagykövetség zárva van, ügyintézés nincs, ezért nagyon nagy szerencse, hogy megmaradt

– tette hozzá Kárándi.

Hónapokig zárva lesznek

A szálloda dolgozói már összesepertek az épület előtt. A vendégek nagy része hazament, néhányan Visegrádon maradtak egy éjszakára, őket környékbeli szállodák fogadták be. Egy külföldi csoportjuk volt, ők egy budapesti szállodába kerültek.

A vendégek gyakorlatilag végeztek a kipakolással, néhány szobára várunk még. Az értékeiket itt találták, rendben találták, természetesen vannak szobák, melyek sérültek és ott az értékeknek a pótlása majd egy folyamat része. Itt tartunk most

– mondta a Híradónak Pintér Róbert üzemeltetési igazgató.

A hotelnek volt biztosítása. Az igazgató azt mondta, hogy mindenképp újraépítik a szállodát:

Újraépítjük a szállodát, talpra állunk, ez a legfontosabb. Nagyon jó látni a pozitív kisugárzást, tényleg minden dolgozónkon, a vendégeinkkel már tegnap is elkezdtük az információt közölni, hogy vagy maradnak nálunk a foglalásaikat később használják föl, vagy pedig természetesen visszatérítjük a foglalás értékét.

Azt is mondta, hogy még nem tudni, hogy mikorra sikerülhet rendbe hozni az épületet. A következő hónapokban biztosan zárva lesznek.

#Híradó#Videó#visegrád#hotel silvanus#tűz

Címlapról ajánljuk