Híradó

Navracsics Tibor megpróbálta tisztázni Lázár Jánossal az őt gyalázó hírportál ügyét

Litauszky BalázsLitauszky Balázs

2024. március 7. 17:02

Állítsák le a Navracsics Tibor elleni alpári támadásokat – erre utasította a hódmezővásárhelyi promenád24 szerkesztőségét a többségi tulajdonos Rákay Philip. A Lázár Jánoshoz köthető portál az utóbbi időben több véleménycikkben is támadta a minisztert, amiért találkozott Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármesterrel. Rákay Philip bejelentette, hogy eladja a Promenád24-et, és a szintén Lázár Jánoshoz köthető nemzeti ménesbirtokból is kiszáll.

A fociról és Hódmezővásárhely fejlesztéséről beszélgetett Márki-Zay Péter polgármester Csányi Sándorral február közepén. Közös kép is készült az OTP konferenciájának fő előadójával, Navracsics Tiborral. Február másodikán is lencsevégre kapták őket. A miniszter akkor a megyei jogú városok polgármestereivel egyeztetett. Január végén pedig Szegeden találkoztak a kormányhivatal épületében. Márki-Zay Péter erről videóban is beszámolt.

A hódmezővásárhelyi promenád24 nevű hírportálnak nem tetszettek ezek a találkozók. Több véleménycikkben is támadták Navracsics Tibort a megbeszélések miatt. Egyikben azt írták: „a miniszter egy hazaáruló politikussal bratyizik, akinek tele van a zsebe magyarmérgező Soros-dollárral”. A Telex írta meg, hogy a cikkek Facebook-hirdetésére az elmúlt napokban mintegy 2,5 millió forintot költöttek.

Hódmezővásárhelyen 2018 óta polgárháború zajlik, ahol a fideszesek úgy érzik, hogy őket a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja

– mondta Lázár Márki-Zayról február 29-én, az amúgy az új tarifarendszerről tartott sajtótájékoztatón.

A portált Lázár János propagandalapjaként szokták emlegetni, de hivatalosan semmi köze a miniszternek a kiadóhoz. Viszont abban kisebbségi tulajdonos egy olyan ügyvéd, aki gimnáziumi évfolyamtársa volt. Az építési miniszter egy hete híradónknak azt mondta, megérti a helyi jobboldali közösség felháborodását.

„Nagyon is megértem, hogy a helyi jobboldali közösség föl van háborodva, megbántva érzi magát, és nagyon érzékeny ebben a kérdéskörben. Jobb, hogy ha a politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyet a következő fél évben” – tette hozzá Lázár.

Navracsics Tibor Fiala János Keljfeljancsi című podcastjában pénteken azt mondta, másfél hete a parlamentben megpróbálta tisztázni Lázár Jánossal a helyzetet.

És ekkor lezajlott egy beszélgetés, aminek a tartalma nagyjából megfelelt a Promenádon megjelent névtelen szerkesztőségi cikk tartalmával, innen gondolom tehát, hogy János vagy nagyon pontosan megtanulta, hogy mit írt a tőle független újságíró, vagy esetleg a névtelen szerkesztőségi cikk tartalmára némi hatással bírt

– osztotta meg Navracsics.

A promenád24 cikkeinek hangvétele Rákay Philipnek, a portál többségi tulajdonosának sem tetszett. A 24.hu-nak úgy fogalmazott, „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket. Bocsánatot kért Navracsics Tibortól és bejelentette, eladja a vásárhelyi médiában meglévő részesedését, valamint kiszáll a Lázár Jánoshoz köthető Nemzeti Ménesbirtok felügyelőbizottságából is. A portál egy szerkesztőségi cikkben válaszolt, azt írták:

Továbbra is fenntartják véleményüket.

Az ügyben Lázár Jánost, Navracsics Tibort és Rákay Philipet is hiába kerestük. Márki-Zay Péter Facebook-posztban reagált, ebben jelezte, megvennék Rákay Philiptől a médiacégbeli részesedését.

#Híradó#Videó#Belföld#navracsics tibor#lázár jános#promenad24#gyalázkodás#top hírek

Címlapról ajánljuk