Híradó

Újabb nyomozás indult a csomagtartóban holtan talált kisfiú ügyében

Igaz RebekaIgaz Rebeka

2024. február 24. 17:45

A nevelőszülői hálózat három munkatársát hallgatták ki gyanúsítottként a csomagtartóban holtan talált kisfiú ügyében – értesült a Blikk. A két és fél éves Sanyika még tavaly áprilisban, etetés közben fulladhatott meg, nevelőanyja tette a kocsi csomagtartójába, de csak két nappal később ment vele a nyíregyházi rendőrségre. A nő ellen már korábban eljárás indult, az ügyészség most újabb nyomozást kezdett. 

Az már ismert volt, hogy segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják az asszonyt, aki akkor várandós volt. Kórházba került, és pszichiátrián is kezelték. A gyerek halálának ügyében azonban most újabb nyomozás indult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőrfőkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást, ennek során három személyt hallgattak ki gyanúsítottként – mondta Szilágyi László, szóvivő.

A Blikk úgy tudja, a nevelőszülői hálózat munkatársairól van szó. Olyan nevelőszülőknek adhatták ki ugyanis a kisfiút és húgát, akikről korábban felmerült, hogy bántalmazhatták az előzőleg náluk elhelyezett gyerekeket. Őket nem sokkal korábban el is vették tőlük.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#megfulladt#kisfiú#csomagtartó#nyíregyháza

Címlapról ajánljuk