Híradó

Munkaszüneti nap lehet a szenteste? A munkanapok száma átlagon felüli Magyarországon, mégis bizonytalankodnak

Velti LászlóVelti LászlóFerenczi PéterFerenczi Péter

2023. november 21. 17:29

Vizsgálja a kormány, megéri-e munkaszüneti nappá nyilvánítani december 24-ét – ezt mondta Fónagy János államtitkár a Jobbik képviselőjének, aki többedjére is sikertelenül kezdeményezte, hogy ne kelljen dolgozni szenteste napján. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a GDP-t félti, azzal érvelnek, hogy már így is tizenegy pirosbetűs ünnep van Magyarországon. Az Eurostat friss adatai szerint a magyarok dolgoznak a hatodik legtöbbet az Unióban.  

Örökzöld kérdés karácsony előtt: kinek kell dolgoznia december 24-én? A Jobbik munkaszüneti napot szeretne. Ezt két hete ötödjére kezdeményezték sikertelenül az Országgyűlésben.

Azt kérem, hogy a magát keresztény-konzervatívnak való ország kormánya támogassa azt a javaslatot, amit a Jobbik benyújtott, hogy szenteste napja legyen munkaszüneti nap. 

– mondta Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlamentben. Hogy mit válaszolt Fónagy János parlamenti államtitkár a Jobbik kérésére, kiderül a fenti videóból. Ahogyan az is, Magyarország hányadik helyen áll a leghosszabb munkaidők tekintetében az Európai Unió 27 tagállama közül.

#Híradó#Videó#december 24#munkaszüneti nap#karácsony#gdp#eurostat#család

Címlapról ajánljuk