Híradó

„A férfinak a lelkére kellett hatni” – így vallották be a rendőröknek, hogy megölték és lebetonozták lengyel ismerősüket

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. október 14. 18:08

Három óra alatt, a keresztkérdések hatására tört meg az a nő, aki a párjával együtt a gyanú szerint megölt egy náluk vendégeskedő lengyel férfit szalonnasütés közben Nagyhegyesen. A gyilkosság után a holttestet lebetonozták, az áldozat ruháit és a verekedéskor használt baseballütőt pedig egy hordóban elégették. A rendőrök a Kékfénynek készülő riporthoz, a debreceni tévének nyilatkoztak először a pár kihallgatásáról. A férfi is vallomást tett, és azt mondta, már aludni sem tudott a történtek miatt.

Az emberöléssel gyanúsított pár 10 napon át titkolta, hogy egy holttestet rejtettek el az udvarukon. Nagyhegyesen vendégeskedett náluk Tomasz, akit még egy angliai munkahelyről ismertek, évekkel ezelőttről. Egyik este szalonnát sütöttek, de a két férfi vitatkozni kezdett valamin, amiből verekedés, majd gyilkosság lett. Pénteken a bíróság úgy döntött, hogy bár büntetlen előéletűek, letartóztatja őket.

A gyanúsítottak vallomásában ellentmondás mutatkozik, ezért is indokolt a letartóztatásuk elrendelése 

– indokolta a döntést a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes.

A gyilkosság után az áldozat ruháit, a hátizsákját és a bántalmazáshoz használt baseball ütőt is elégették egy hordóban. A megölt férfi telefonját a házuk melletti Keleti-főcsatorna vizébe dobták. Hosszan vallatták őket a rendőrök, mire mindez kiderült.

Elsőként a Dehír írta meg, hogy a Kékfény című bűnügyi műsorhoz készített interjúban milyen részleteket árultak el a kihallgatást végző rendőrök. Azt mondták, a nő három óra után, a keresztkérdések hatására tört meg és vallotta be, hogy ők ölték meg a lengyel férfit. Azt is elmondta, hová temették a testét.

Hogy megtalálják, speciális keresőcsapatot vontak be a kutatásba. A keresőkutya a garázs frissen térkövezett részénél jelzett, hogy ott lehet a holttest. Kiderült, hogy lebetonozták.

Miután a kutya ott megtette a tetemjelzést, abban a pillanatban jött a műszaki egységünk feladata, akik a betonáttörést megkezdték

– mondta Lukács Péter, a Hajdú Speciális Kutató-mentő Egyesület elnöke a Híradónak.

A pár másik tagját faggató nyomozó szerint „a férfinak a lelkére kellett hatni”, hogy elmondja mi történt. Végül ő is vallomást tett. A nyomozó azt mondta:

Amikor megvolt az áttörés, akkor megkérdeztem tőle, hogy most megnyugodott-e? Azt mondta, igen. Elég régóta már nem alszik, nem tudja magában tartani, nem tudta feldolgozni a történetet.

Hogy min veszhetett össze a két férfi szalonnasütés közben annyira, hogy életre-halálra verekedni kezdjenek, nem tudni. A nő a Dehír szerint már csak azt hallotta, hogy egymásnak estek, és amikor látta, hogy párja bajban van, baseballütőt adott a kezébe. Úgy tudjuk, végül a földre vitt lengyelt a másik férfi megfojtotta. A Dehír információi szerint az áldozat vérében drogot mutattak ki, a pár kábítószer-tesztje negatív lett.

#Híradó#Videó#beton#lengyel#gyilkosság#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk