Híradó

Két éve élt halott anyjával, pszichiátriára vitték a szentistváni nőt

Merecicki-Kiss JuditMerecicki-Kiss Judit

2023. augusztus 13. 18:04

Mélyaltatásban van. Ezt mondta arról az idős asszonyról a lánya, akit múlt pénteken holtan találtak szentistváni otthonában. Az idős asszony már két éve halott volt. A környékbeliek szerint a nő 56 éves lánya nem engedett be senkit a portára. A holttestet végül a temetőgondnok találta meg, az asszony lányát zavart állapotban pszichiátriára vitték.

Friss reklámújság a postaládában. A redőnyök az ablakokon felhúzva, de a ház üres. Múlt pénteken egy idős asszony mumifikálódott holttestét találták meg odabent. Két éve halt meg. Az áldozat a lányával lakott. A helyiek azt beszélik, visszahúzódóan éltek.

Nem tartotta a kapcsolatot a lánya senkivel, senkit nem engedett be a portára

– mondta egyikük.

Úgy tudjuk, a holttestre a temetőgondnok talált rá, aki valahogy kijátszotta az asszony lányát, hogy bejusson a házba. Amikor bement, a nőt a földön, egy ágynak támasztva, ülő helyzetben találta. 56 éves lánya pedig nagyon zavart volt, ezért pszichiátriára vitték.

Mindezt azután, hogy a temetőgondnok által értesített rendőrök orvost hívtak. A helyiek úgy tudják, a nő furcsa választ adott, amikor anyjáról kérdezték.

A lánya azt mondta annak a falugondnoknak, ahogy hallottuk, hogy mélyaltatásban van. Mélyaltatásban, amikor kérdezte tőle, hogy hol van az anyukája

– mesélte egy helybéli.

Az RTL Híradó elérte az egyik helyi önkormányzati képviselőt. Pusztai Csató Adrienn emailben válaszolt a kérdésekre. Azt írta: ő éppen külföldön volt, de a képviselő testületi ülés irataiból értesült az esetről. Az önkormányzat ugyanis köztemetésről döntött.

A Híradó stábja kereste a polgármestert is, de arra hivatkozva, hogy most éppen matyó lakodalmat tartanak, nem állt kamerák elé. A jegyző írásban reagált. Azt írta: a családról korábban az önkormányzat hivatalához, annak munkatársaihoz akár személyesen, akár írásos formában kérés, jelzés nem érkezett. Házi segítségnyújtást az érintett részére sem hozzátartozója, sem más nem igényelt. A rendőrség annyit közölt: közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálódnak.

#Híradó#Videó#pszichiátria#szentistván#halott#édesanya

Címlapról ajánljuk