Híradó

Az égő teraszon át mentett ki egy rendőr egy nőt halmaji otthonából, az asszonyt kiskutyája figyelmeztette a veszélyre

Merecicki-Kiss JuditMerecicki-Kiss Judit

2023. augusztus 8. 18:36

Az asszonyt a kiskutyája ébresztette késő este, de ekkor már a bejárat lángokban állt. A közelben lévő rendőrök a szomszédok segítségével kezdték oltani a tüzet, majd az egyik rendőr bement az égő házba, hogy kihozza a bent rekedt asszonyt. A 63 éves nőnek az ijedtségen kívül nem esett baja. A ház helyreállítását pedig már el is tudták kezdeni.

Az égő teraszon át mentett ki egy rendőr egy nőt halmaji otthonából múlt pénteken. Az asszonyt a kiskutyája ébresztette késő este, de ekkor már a bejárat lángokban állt. A közelben lévő rendőrök a szomszédok segítségével kezdték el oltani a tüzet, majd az egyik rendőr bement az égő házba, hogy kihozza a bent rekedt asszonyt. A 63 éves nőnek az ijedtségen kívül nem esett baja. A ház helyreállítását pedig már el is tudták kezdeni.

Hatalmas tűz volt Halmajon múlt péntek éjszaka. A közelben lévő rendőrök értek elsőként a házhoz, poroltóval próbálták megfékezni a lángokat, de ez kevés volt. A füstöt és a tüzet észlelve egy szomszéd is sietett, hogy segítsen a rendőröknek.

Gyorsan kiszaladtam a sarokra, hogy mi éghet. Láttam ott voltak más szomszédok is. Mondtam az egyik srácnak, akkor gyere fussunk, van két poroltónk, kezdjünk valamit vele 

– emlékezett vissza a történtekre az egyik szomszéd, Fehér Tamás. 

Végül a két poroltó segített csillapítani a lángokat, így az egyik őrmester be tudott menni a házba, ahol a nő lakott. Őt kiskutyája ébresztette fel, hogy baj van, de kimenekülni már nem tudott, mert az ajtó is égett.

A hölgy, az többszöri felszólításra jött elő az épület hátsó részéből, és amint előjött, rögtön meg is fogtam, a kiskutyáját magához vette és úgy tudtunk kimenni az épületből. 

– nyilatkozta a tűzesetről Szatmári Sándor rendőr őrmester. 

Az első vizsgálatok szerint egy zárlat okozhatta a tüzet az önkormányzati bérlakásban. A polgármester azt mondta, a gyors segítségnek köszönhetően nem lett lakhatatlan a ház. A helyreállítást pedig már el is kezdték: az ajtókat, ablakokat már kicserélték, a homlokzat hőszigetelésén már dolgoznak.

 Az tűzben senki nem sérült meg, és már az asszony is visszatérhetett az otthonába.

#Híradó#Videó#Belföld#top hírek#mentés#tűz#Halmaj

Címlapról ajánljuk