Híradó

Tagadta felelősségét a sofőr, aki az 50 fokos buszban felejtett négyéves kislány halála miatt áll bíróság elé

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. június 13. 16:37

Nem hibázott – ezt mondta a bíróságon a buszsofőr, akit azzal vádolnak, hogy miatta halt meg egy négyéves gyermek a felforrósodott járműben egy éve. A tiszaderzsi kislány több mint hat órát töltött az 50 foknál melegebb buszban, napok múlva a kórházban meghalt. Szüleit felkavarta, hogy még hónapokat kell várni az ítéletre.

Csendben sírtak a szülők a bíróságon. Nem eresztették el egymás kezét. Mindketten könnyekben törtek ki, amikor az ügyész felolvasta, hogy egyetlen gyermekükre milyen állapotban találtak rá egy éve.

Hőguta és többszervi elégtelenség


– sorolták a bíróságon.

Egy 56 éves kunhegyesi férfi volt a busz sofőrje, aki a vád szerint nem ellenőrizte kellő gondossággal azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében, megszegte  a foglalkozási szabályokat, ezzel pedig a kiskorú életét, testi épségét és egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

Csendben sírtak szülei a bírósádgon, a sofőr tagadta a felelősségét – októberre tűzték ki az 50 fokos buszban felejtett négyéves kislány ügyének tárgyalását
A kislány több mint hat órát töltött a nyári hőségben 50 foknál is jobban felhevült buszon.


A tomajmonostori önkormányzat buszát vezette. Tiszaderzsről vitt gyerekeket a településre, azonban valamiért az óvodánál nem állt meg, hanem az önkormányzatnál parkolt le. A sofőr – bár az ügyészség szerint volt utaslistája – nem nézte át sem azt, sem az üléseket, így nem vette észre, hogy Inez a buszon maradt. Becsukta az ajtót. A kislány több mint hat órát töltött a nyári hőségben 50 foknál is jobban felhevült buszon. Amikor visszament a járműhöz, akkor látta meg az ülésen már ájultan fekvő Inezt. Azonnal segítséget hívott.


A kislányt életveszélyes állapota miatt légimentők vitték a debreceni gyermekklinikára. Három nappal később meghalt.

Én is egy anya vagyok, tudom min mehetnek keresztül a szülők, ezt feldolgozni nem lehet

– mondta a Híradónak egy helyi lakos. Szülőfaluja egy emberként gyászolta az óvodást.

Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy ha a férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, ítélje 1 év 10 hónapra és 5 évre tiltsa el a személyszállítástól. Ő azonban tagadta a felelősségét.

A szülők megtörten mentek el a bíróságról, kérték, hogy senki ne tegyen fel nekik kérdéseket. Felkavarta őket, hogy az ítéletre még hónapokat kell várni. A tárgyalást októberre tűzték ki.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#busz#halálos áldozat#megfulladt#kislány#Tiszaderzs#top hírek#buszban rekedt

Címlapról ajánljuk