Híradó

„Nem mertünk odanézni, féltünk, hogy kiszednek az autóból” – két taxist is összevertek részeg utasok a hétvégén

Simán KláraSimán KláraFazekas AndreaFazekas Andrea

2023. május 1. 18:38

Két taxist vertek meg két nap alatt. Szombathelyen egy férfi támadt a sofőrre, mert a taxis a felesége által javasolt útvonalat választotta, és nem azt, amerre ő ment volna. Kirángatta a sofőrt, és még az utcán is ütötte, azonban majálisozók siettek a taxis segítségére, és úgy megverték az agresszív utast, hogy kórházba került. Szegeden egy részeg férfi támadt egy taxisra, ütötte-rúgta, amiért nem akarta elvinni. Mindkét ügyben nyomoz a rendőrség.

Vasárnap 22 óra 30 perc körüli időben érkezett bejelentés a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz, hogy egy taxisofőrt Szombathelyen, a Gagarin utcában bántalmaztak – mondta az RTL Híradónak Cser Zsófia, a rendőr-főkapitányság szóvivője.

Úgy tudjuk, hogy a taxi egy házaspárt vett fel, a nő az anyósülésen ült, a férj hátul. Azonban más-más útvonalon akartak menni. A taxis a feleség által megadott irányt választotta, a férj emiatt támadt rá. Kirángatta a kormány mögül, és az utcán is ütötte. Ezt sokan látták, mert az utca végén épp retrómajálist tartottak. A legtöbben nem mertek közbeavatkozni.

Egy szemtanú, Breznovits Karola elmondta: „Éppen megálltunk, az egyik ismerősömmel az autóban ültünk, és igazából nem mertünk kiszállni, mert annyit hallottunk pont itt a ház előtt, hogy dulakodnak, (..) nem is mertünk odanézni, mert féltünk, hogy kiszednek az autóból.”

Mások azonban a taxis segítségére siettek, és egyikük meg is ütötte a támadót, aki a szemtanú szerint

egy kopasz, izmosabb testalkatú úriember volt, aki valószínűleg megütötte azt az emberkét, és rákiabált, hogy »Ne mozdulj!«

Az agresszív utast kórházba vitték. 

Szegeden egy 40 év körüli részeg férfi ült be egy kocsiba a belvárosi taxiállomáson péntek éjjel. Azt kérte a sofőrtől, vigye el az egyik szórakozóhelyre. Az eddigi információk szerint miután a taxis nem akart kötélnek állni, a férfi megütötte. A sofőr rövid időre elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, a részeg férfi még mindig a kocsijában ült. Amikor megpróbálta kitenni, ő úgy megverte és megrugdosta, hogy a taxisnak megrepedt egy bordája, és agyrázkódása lett. Támadóját még keresik.

#Híradó#Videó#szeged#szombathely#Baleset-bűnügy#taxis#taxisofőr#verekedés#részeg#ittas#majális

Címlapról ajánljuk