Híradó

A lángoló autóktól pár méterre menekültek a gyerekek az M1-esen történt tömegbaleset helyszínén

rtl.hurtl.hu

2023. március 11. 17:27

A súlyos tömegkarambolban legalább 42 jármű ütközött, sokan megsérültek, volt, akit mentőhelikopter szállított kórházba.

Mint egy katasztrófafilmben, úgy nézett ki az M1-es autópálya szombat délután. Az egyik felvételen látni, ahogy egy anyuka gyalogol kisgyerekekkel a sztráda elválasztósávjánál. Tőlük pár méterre mindenfelé autóroncsok. Óriási a por és a füst, látszik, hogy a személyautók mellett kamionok is karamboloztak. Van, amelyik a korlátot is áttörte, és úgy tört össze egy kocsit. A képeken újabb gyerekek tűnnek fel. Aztán újabb roncsok. Pár méterrel arrébb pedig lángoló autók. Egymás után három is. A tűz valószínűleg egyikről terjedt át a másikra. A tömegbaleset koradélután történt Herceghalom mellett.

7 városból 70 tűzoltó érkezett perceken belül a helyszínre.

A tűzoltók kiérkezésekor a balesetben érintett 43 járműből 19 személyautó, valamint 1 furgon és egy kamion vezetőfülkéje teljes terjedelmében égett. A tűzoltóknak nagyon összetett feladata volt a helyszínen hiszen megkellett akadályozni a tűz tovább terjedését, valamint fel kellett kutatni az esetleges gépjárműben rekedt utasokat is

– mondta Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelem szóvivője.

A roncsokban végül nem találtak embereket a tűzoltók.  De a mentőknek több tucat sérültet el kellett látniuk. Többeket mentőhelikopterrel vittek el. A rendőrség közleménye szerint a tömegbalesetben 36 ember sérült meg, közülük 1 embert életveszélyes, 13-at pedig súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A helyszínen készült felkavaró felvételeket az alábbi videóban nézheti meg.

#Híradó#Videó#tömegbaleset#m1#autópálya#karambol#m1-es autópálya#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk