Híradó

Magyarországról nyerte meg valaki az Eurojackpot 31 milliárdos fődíját, az ország egyik leggazdagabb embere lett

Ződi PéterZődi Péter

2022. december 10. 17:27

Elvitték az ország valaha volt legnagyobb lottónyereményét. Péntek este valaki Magyarországról  nyerte meg az Eurojackpot bruttó csaknem 76 millió eurós főnyereményét. Ez átszámolva több mint 31 milliárd forint. A szerencsés nyertes egycsapásra az egyik leggazdagabb ember lett az országban. 90 napja van, hogy jelentkezzen nyereményéért.

Péntek este valaki Magyarországról elképesztő összeget nyert a 18 országban játszott Eurojackpoton. 

6,8, 13, 21,32, 3, 6. Ezzel az öt plusz két számmal lehetett nyerni csaknem 76 millió eurót – bruttóban.    

Egy lottózóban kérdeztünk körbe, ki mihez kezdene ekkora nyereménnyel.

Lenne helye, de nem tudom hirtelen, mire költeném el. A gyerekeimre elsősorban. Aztán jótékonykodnék belőle. De titokban 

– mondta Kolimár Éva.

A több mint 31 milliárd forintból 15 százalékot kell adózni. A szerencsés játékosnak így is több, mint 27 milliárd forintja marad. Ezzel bekerülne Magyarország száz leggazdagabb embere közé. A Portfolio listáján – amit Mészáros Lőrinc vezet, 480 milliárd forintra becsült vagyonával – a 65-66. helyre lenne elég.

A 27 milliárd forint 1 millió 350 ezer darab 20 ezrest jelent. Csaknem 43 millió liter már nem ársapkás benzint lehetne venni belőle és futná belőle egy kisvárosnyi, 18 ezer ember Maldív-szigeteki nyaralására.

A Híradó által megkérdezett pénzügyi szakember azt mondja: a győztes először azon gondolkodjon el, hogy a lottónyertesek többsége néhány éven belül elveszíti vagyonát.

Semmi ok nincs arra, hogy rohanva bármilyen döntést hozzon. Meg kell tanulni a pénzzel bánni, minek milyen következménye van. Bármilyen új dologba belevág, legyen az pénzügyi, ingatlan, vagy bármilyen egyéb döntés azt érdemes először kisebb léptékben kipróbálni 

– mondta Sándorfi Balázs a Bankmonitor ügyvezetője.

Hogy nálunk ki és hol nyerte a hihetetlen összeget, nem árulják el.

„A nagy nyertessel kapcsolatban semmilyen információt nem közöl a Szerencsejáték Zrt. Kizárólag akkor, ha ő engedélyt ad számunkra. Az elmúlt 31 évben erre nem került sor" – tudtuk meg Bánhegyi Zsófiától, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatójától.

Vitte már el magyar az Eurojackpot főnyereményét. 2019-ben 8 és félmilliárd forinttal lett gazdagabb. A mostani szerencsés játékosnak 90 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményéért.  

 

#Híradó#Videó#eurojackpot#főnyeremény#rtl#31 milliárd

Címlapról ajánljuk