Híradó

Szabadlábon az erzsébetvárosi lövöldöző, aki féltékenységből használhatta gumilövedékes fegyverét

Ződi PéterZődi Péter

2022. augusztus 21. 18:29

Önként jelentkezett a rendőrségen és mindent beismert az erzsébetvárosi lövöldöző, aki augusztus 7-én éjjel gumilövedékes fegyverrel lövöldözött Budapesten. Egy embert talált el a derekán, aki könnyebben sérült meg. A lövöldöző barátnőjét ért megjegyzés miatt alakulhatott ki a konfliktus. A lövöldözőt végül nem tartóztatták le.

Mint ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, egy erzsébetvárosi gyorsétteremből hívták a rendőrséget 2022. augusztus 7-én éjjel 2 óra előtt, mert valaki ­– feltehetően gumilövedékes fegyverrel – kilőtte az egyik ablakot.

A gumilövedékes támadót egy közeli térfigyelő kamera is rögzítette, amin jól látszik, hogy egy taxiból kiszáll egy fegyveres férfi, majd egy háromfős társaságra lő. A gumilövedék célt tévesztett, így végül egy közeli gyorsétterem ablakát törte be.    

A társaság ezután egy közeli aluljáróba menekült. A támadó oda is követte őket. Itt is eldördült egy lövés, ami talált. Úgy tudjuk, az egyik férfi derekát érte a találat, aki könnyebben sérült meg.  

A rendőrség a háromfős társaságot tanúként kereste, a sértetteket augusztus 17-re azonosították. Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető, aki egyikükre féltékeny volt, a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt. 

A rendőrök azonosították a lövöldözőt. Keresték a józsefvárosi lakásán is, de nem akadtak a nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi augusztus 18-án reggel feladta magát a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A 29 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett, valamint rongálás miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A tanúvallomásokból kiderült, hogy a társaság tagjai távolról ismerték egymást a lövöldözővel. A konfliktus azért alakult ki, mert egyikük korábban megjegyzést tett a barátnőjére.  

A férfi önként jelentkezett a rendőrségen, amikor megtudta, hogy keresik. Átadta a gumilövedékes fegyvert, bizonyítékot nem semmisített meg és nem próbálta meg befolyásolni a tanúkat. Erre, illetve személyi körülményeire is figyelemmel hiányoztak a letartóztatás törvényes okai, ezért a 6. és 7. kerületi ügyészség nem kezdeményezte a férfi letartóztatását. A férfi még pénteken hazamehetett, azóta szabadlábon védekezik.

#Híradó#Videó#bűnügy#beismerte#erzsébetváros#gumilövedék#féltékenység#lövöldöző

Címlapról ajánljuk