Híradó

Szabó Győző: Heroinista vagyok

rtl.hurtl.hu

2022. április 12. 16:42

Heroinista vagyok – ezzel kezdte beszédét Szabó Győző a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Expóján. Mint mondta, a Teve utcai épületbe lépve összeugrik a gyomra.

Az addiktológia szerint csak szüneteltetni lehet a droghasználatot, így Szabó Győző örökre heroinista marad, jó esetben az élete végéig – ezt maga a színész mondta el kedden a Bűnmegelőzési Expón, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendezvényén.

A színész közel 10 évet töltött a heroin bódulatában, élete ezen időszakát írta meg terápiás jelleggel Toxikoma című könyvében, amiből 2021-ben film is született. Elmondása szerint eddig már több mint 100 ezer embert sikerült megszólítaniuk és arra törekszenek, hogy minél több emberhez eljuthasson a történet.

A színész a 2000-es évek előtt sok időt töltött különböző budapesti rendőrkapitányságokon, ezért vegyes érzelmekkel érkezett az expóra is.

Rengeteg drogprevenciós előadást tartottam, de amikor beléptem ebbe az épületbe, összeugrott a gyomrom.


Azt mondta, a Teve utcában csak azért nem éjszakázott, mert amikor aktív droghasználó volt, még nem létezett az épület.

A színész szerint a függőség társadalmi rétegtől függetlenül bárkit érinthet, a szegregációban élőktől kezdve a legmagasabb körök tagjaiig, ezért addig fog küzdeni a drog ellen, amíg csak bír.

A rendezvényen részt vett Herendi Gábor, a Toxikoma rendezője, Molnár Áron a főszereplője, Dr. Zacher Gábor toxikológus, Scherer Péter színész, Szécsényi András „Szecso” influenszer, Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Dr. Baracsi Katalin internetjogász.

 

 

#Híradó#Baleset-bűnügy#szabó győző#bűnmegelőzés#expo#drog#heroin#függőség#toxikoma#ma

Címlapról ajánljuk