Híradó

Renner Erika nevével árasztották el Varga Judit Facebook-oldalát

rtl.hurtl.hu

2022. március 12. 18:33

Felhasználók százai árasztották el Renner Erika nevével Varga Judit Facebook-oldalát azután, hogy az igazságügyi miniszter nőnapi köszöntője alatt – a tiltakozók szerint – töröltek egy kommentet, amiben a lúgos orvosként elhíresült támadó áldozatáról írtak. A nő évekig küzdött, hogy támadója börtönbe kerüljön. Az Igazságügyi Minisztérium nem válaszolt a törölt kommenttel kapcsolatos kérdéseinkre.

Több száz, bántalmazott nők neveit tartalmazó kommenttel árasztották el Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-posztjait a nőnapon megosztott köszöntése óta. Ebben a tárcavezető azt írta: „A GDP nő, a foglalkoztatottság nő, a családtámogatások aránya és a vidékfejlesztésre fordított forrás is nő.” Ez alá írt néhány kommentelő Renner Erika történetéről. Mint ismert, Renner Erikára lúggal támadt korábbi barátja, a súlyosan bántalmazott nőnek évekig kellett harcolnia, hogy a férfi börtönbe kerüljön. 

Renner Erika az RTL Híradónak azt mondta: egy ismerőse szólt neki, hogy megjelent a neve Varga Judit posztjainál. Szerette volna elolvasni a kommenteket, de már nem találta meg őket. Ekkor írt az áldozatsegítéssel is foglalkozó Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű jogvédő szervezet alapítójának, hogy ez „furcsa” és fájdalmas számára, hogy egy nőnap alkalmából közzétett, az igazságügyminiszter által jegyzett poszt alatt törlik a nevét. Majd a szervezet alapítója a Facebookon posztolt a törölt kommentekről. Ezurán árasztották el a főleg Renner Erika nevét tartalmazó kommentek Varga Judit Facebook-oldalát.

Az említett alapító, Mérő Vera szerint azért, mert az emberek úgy látják: a törvények nem védik eléggé a családon belüli erőszak áldozatait.

Meddig történhet meg az, hogy egy 22 éves fiatal anyának kinyomják a szemét? Meddig történhet meg az, hogy valakinek lúgot öntenek a hüvelyébe és ezután nyolc éven át erről szól az élete?

– vetette fel Mérő Vera.

Az RTL Híradó szerette volna megtudni, hogy Varga Judit oldaláról valóban törölték-e Renner Erika nevét és történetét, illetve hogy mit gondolnak a kommentáradatról, az Igazságügyi Minisztérium azonban nem válaszolt a megkeresésre.

#Híradó#Belföld#politika#varga judit#renner erika#poszt

Címlapról ajánljuk