Híradó

Márki-Zay a Híradónak: Elnézést a pontatlanságért, Orbán Viktor képviseli a kommunistákat és a fasisztákat

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 15:10

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy fonyódi kampányrendezvényen félreérhető módon azt mondta, a pártszövetségben külön-külön képviselik ezeket az ideológiákat.

Félreértésnek nevezte, és elnézést kért a pontatlan fogalmazásért az RTL Híradójának kamerája előtt Márki-Zay Péter, aki Fonyódon egy kampányrendezvényén Orbán Viktor ideológiai irányváltásairól beszélt, majd hozzátette:

Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít – ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat –, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint ennek a mondatának az lett volna az üzenete, hogy a kommunistákat és a fasisztákat kizárólag Orbán Viktor képviseli.

„Egyrészt saját személyében, hiszen a Kommunista Ifjúsági Szövetségben kezdte a pályáját, aztán volt liberális, volt konzervatív és most egy fasiszta pártállamot épít. Orbán egymaga képviseli a teljes ideológiai spektrumot, bár az egyetlen ideológiája a lopás. A Thürmer Gyulával (a Magyar Munkáspárt elnöke – a szerk.) és a Mi Hazánkkal szövetséges Fidesz képviseli a kommunistákat és a fasisztákat” – mondta Márki-Zay.

Hozzátette, az egyébként valóban sokszínű ellenzékben a liberálisok, a zöldek, a szociáldemokraták, a konzervatívok és a nemzeti radikálisok képviselik az ideológiai sokszínűséget, de mindenki csak a saját eszméit képviseli.

Nem úgy, mint Orbán Viktor, aki szélkakas módjára mindezeket az ideológiákat már megjárta

– tette hozzá a kormányfőjelölt.

Arra a riporteri kérdésre, hogy minden szélsőségnek teret adnak-e az ellenzéki pártszövetségben, Márki-Zay azt mondta, szélsőségeknek csak a Fidesz ad teret.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István azonban a Híradónak azt mondta, Márki-Zay szavai egyáltalán nem félreérthetőek.

Mindenki láthatja, hallhatta, hogy ott mi hangzott el. Ott a saját baloldali politikai szövetségéről beszél. Ahelyett, hogy elismerte volna és minimum bocsánatot kér, ahelyett most megpróbálja eltagadni és hülyének nézni az embereket. Na ez az igazán felháborító!

– közölte Hollik.

#Híradó#márki-zay péter#kommunista#fasiszta#orbán viktor

Címlapról ajánljuk