Híradó

Az éremtábla 15. helyén zárt a tokiói olimpián a magyar csapat

rtl.hurtl.hu

2021. augusztus 8. 15:54

A tokiói olimpiai játékokon Magyarország mérlege: 6 arany, 7 ezüst és 7 bronz, ami a sportközgazdász szerint azért külön öröm, mert a riói olimpiához képest nem csak a díjazottak száma, a sportági paletta is bővült. Az úszás, a vívás és a kajak-kenu mellett a közönség jobban megismerhette a vitorlázást, illetve az új sportágként megjelenő karatét is. Az olimpia zárónapján a férfi vízipólósok is bronzérmet nyertek.

A női vízilabda válogatott után a férfiak is bronzérmet szereztek. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint óriási teljesítmény, amit a játékosok elértek.

A magyar olimpiai csapat így húsz éremmel, az éremtábla 15. helyén zárta a tokiói olimpiát. Első helyen végzett Szilágyi Áron vívó, Milák Kristóf úszó 200 méter pillangón, Kopasz Bálint kajakos 1000 méteren, Lőrincz Tamás birkózó, a női kajak négyes - Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Csipes Tamara - ötszáz méteren és Tótka Sándor kajakos, 200 méteren.

Ezüstérmet szerzett Siklósi Gergely vívó, Milák Kristóf úszó 100 méter pillangón, Varga Ádám kajakozó ezer méteren, Berecz Zsombor vitorlázó, Lőrincz Viktor birkózó, Rasovszky Kristóf úszó a 10 kilométeres nyílt vízi úszáson és Csipes Tamara kajakozó 500 méteren.

A férfi kard csapat – Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron – pedig harmadik helyen végzett. Ahogy Tóth Krisztián judós, a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kajak páros 500 méteren, Kovács Sarolta öttusázó. És bronzérmet nyert az Olimpián új sportágnak számító karatéban Hárspataki Gábor, valamint a női és a férfi vízilabdaválogatott is. De tíz negyedik helyezést, kilenc ötödik helyet és három hatodik helyezést is bezsebelt a magyar küldöttség.

Fotók: MTI/Illyés Tibor, Kovács Tamás

#Híradó#olimpia#tokyo2020#érem#arany#ezüst#bronz#magyarország#rtl

Címlapról ajánljuk