Híradó

Régen látott hideg érkezik az országba, péntek hajnalra -15 fok is lehet

rtl.hurtl.hu

2021. február 10. 20:09

A hidegbetörés éjszaka kezdődik, holnap már szinte mindenhol fagyni fog. Péntek hajnalra pedig akár mínusz 15 fok is lehet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vörös kódot adott ki péntektől. Arra figyelmeztetnek, hogy szerdáig mindenhol mínusz 10 fok alatt maradhat az éjszakai hőmérséklet.

Hízik a jég az ágakon a János-hegyi kilátónál. A környéken tegnap óta esik az eső, ez mindenhová odafagy. Nem csak a fákon, az információs táblán, a padokon is másfél-két centis a jégréteg. A kilátónál tegnap este fa dőlt az útra, ezután döntöttek úgy, hogy lezárják a Normafát és a környékét.

 

 

A János-hegyi kilátóhoz vezető sétány mellett éppen stábunk ottjártakor szakadt le egy többszáz kilós faág. Senkit sem sérült meg. Délelőtt elvétve lehetett látni egy-két futót, akik a lezárások ellenére is bemerészkedtek az erdőbe. 

Ma még nulla fok körül volt napközben a hőmérséklet, holnaptól ezt is visszasírjuk. Az előrejelzések szerint olyan hidegbetörés érkezik nyugat felől, amilyen régen volt az országban. Éjszaka viharos széllel érkezik a hideg az országba. Az esőből, havas eső, majd gyorsan havazás lesz. Szinte mindenhol lehet havazásra számítani. Északon akár 5-10 centi is hullhat. Péntek hajnalban pedig már akár -15 fok is lehet.   

Mesterházy András meteorológus szerint, kifejezetten hideg lesz.

Általában -8 és -15 közé csökken kora reggelre a hőmérséklet.

A hideg miatt Miskolcon megnyitották a városháza auláját és a tömegközlekedési vállalt két végállomását. Ide várják a melegedőket.  

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában péntektől vörös kódot adtak ki a hideg miatt, mert szerdáig – 10 fok is lehet hajnalonként. Arra kérnek mindenkit, hogy aki bajbajutottat lát az utcán, az hívja valamelyik hajléktalanokat segítő szolgálatot.

 

Címlapkép: Helly

#Híradó#Időjárás#hideg#fagy#hidegbetörés#rtl

Címlapról ajánljuk