Híradó

Vonatra ültetné a politikust a MátészalkaLeaks

rtl.hurtl.hu

2018. augusztus 8. 21:05

Önkéntesek videóüzenetben hívták meg egy ebédre a közlekedésért felelős helyettes államtitkárt. Mosóczi Lászlót szeptember 15-ig bármikor szívesen megvendégelik, egy feltétellel - ha vonattal érkezeik. A Mátészalkaleaks csoport aktivistái azt szeretnék, ha a politikus saját maga is megtapasztalná, mennyire lassú a vonatközlekedés Debrecen és Mátészalka között. A vasúti szakasz felújításáért már évek óta küzdenek. A helyettes-államtitkár egyelőre nem reagált az ebédmeghívásra.  

A MátészalkaLeaks csoport aktivistái szalkai bőségtára vendégelnék meg az egyik helyettes-államtitkárt. 

Méghozzá azért, hogy személyesen is tapasztalatot szerezzen. A szabolcsi város ugyanis mindössze 78 kilométerre van Debrecentől, ez az út vonattal 1 óra 49 percig tart. Az önkéntesek szerint ez hosszabb idő, mint 21 évvel ezelőtt. Azt mondták, bíznak benne, hogy a politikus nekivág az útnak.

 

Nyugodtan lehet nézelődni az ablakból, nem mosódik el a táj a sebességtől. A civilek szerint van olyan szakasz, ahol 10 – 20 km/óránál nem mennek gyorsabban szerelvények. Azt mondják, csigalassú a tempó – ezt pedig be is bizonyították.

 

A mozdonyvezetőnek esélye sem volt a csigajelmezes aktivistával szemben. Az utasok az ablakból nézték, ki az, aki a vonat előtt szalad. A csiga ugyanis rövidtávon maga mögött hagyta a szerelvényt. A csoport évek óta küzd a vasútvonal felújításáért.

A MÁV ugyan kisebb javításokat folyamatosan végez a vonalon, de korábban azt írták, a korszerűsítésre 2021-ig biztosan várni kell.

Azt még nem tudni, hogy a közlekedésért felelős helyettes-államtitkár elvonatozik-e az ebédre. Hiába kerestük ugyanis, adásunkig nem válaszolt a kérdéseinkre és az önkéntesek felhívására sem jelzett még vissza.

#Híradó#Belföld#csiga#vonat#rtl

Címlapról ajánljuk