Híradó

22-en haltak meg a manchesteri robbantásban, Ariana Grande koncertje után

rtl.hurtl.hu

2017. május 23. 10:30

Helyi idő szerint hétfőn este pár perccel fél 11 után hatalmas robbanás rázta meg a Manchester Arénát, ahol Ariana Grande amerikai énekesnő adott teltházas koncertet. A 21 ezer férőhelyes koncertteremben a robbanás után hatalmas pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek. Valószínűleg terrorcselekmény történt, egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A legfrissebb adatok szerint 22-en meghaltak, és 59-en megsebesültek.

Hétfőn este fél 11-kor az utolsó szám ment Ariana Grande koncertjén, Európa legnagyobb fedett koncertcsarnokában, amikor az emberek villanást láttak, amit egy hatalmas robbanás követett.

Ilyen volt a robbanás hangja az aréna belsejéből.

Először sokan azt hitték, ez is a show része. Mikor kiderült, hogy nem, mindenki fejvesztve próbált menekülni, az emberek egymást taposták.

A legfrissebb adatok szerint 22-en haltak meg, az áldozatok között gyerekek is vannak, és legalább 59-en megsebesültek.

Ariana Grande különösen a fiatalok között népszerű, a koncert közönsége, és így az áldozatok nagy része is tizenéves lányok. A 23 éves énekesnő jól van, de közösségi oldalára azt posztolta, hogy teljesen összetört és nincsenek szavai a történtekre.

A rendőrség közlése szerint, a pokolgép az aréna épületén kívül egy közterületen robbant. Egy férfi robbantotta fel magát, aki életét vesztette a merényletben.

 

 

Az esetet terrorcselekményként kezelik. Theresa May miniszterelnök közleményben nyilvánított részvétet az áldozatok hozzátartozóinak és felfüggesztették a brit választási kampányt.

#Híradó#Külföld#terror#manchesteri robbantás#ariana grande#koncert#rtl

Címlapról ajánljuk