Híradó

Sok érmet várnak egymástól a sportolók

Almási ZsuzsaAlmási Zsuzsa

2016. augusztus 6. 18:03

Az úszás, a kajak-kenu, és a vízilabda hozhatják a legtöbb érmet a riói olimpián a sportolók szerint. Olimpikonjaink szinte kivétel nélkül győzelmet várnak Hosszú Katinkától, Cseh Lászlótól és Gyurta Dánieltől. Mizsér Attila, egykori olimpiai bajnok öttusázó szerint ez a csapat erősebb a londoninál, így akár több mint 20 éremmel térhetnek majd haza.

Volt, aki babonából nem mondott semmit, de az egykori öttusázó olimpiai bajnok Mizsér Attila azt mondta, mindig tippelnek a sportolók és a sportvezetők is. Véleménye szerint minimum 7 arany, 7 ezüst és 7 bronz lesz a magyar csapat mérlege.

A sportolók közül is sokan a vízilabdázóktól és az úszóktól várnak aranyérmet. Hosszú Katinka mindenkinél egyértelmű favorit. A sportolók azt mondták, amikor nem versenyeznek vagy edzenek, akkor ott lesznek a többiek versenyein – de nem szabad túlzottan beleélniük magukat a szurkolásba.

A világ egyik legviccesebb képe egyébként most készült Rio de Janeiróban, az olimpiai uszodában: a fotón az látszik, hogy vízi életmentők vigyáznak a világ legjobb úszóira, köztük Hosszú Katinkára is majd. Elég különös látvány. A brazil törvények szerint ugyanis a nagy medencéknél kötelező, hogy ott álljon egy életmentő.

Leadkép: mob.hu
#Híradó#riói olimpia#esélyek#kajak-kenu#úszás#sportolók#gyurta dániel#hosszú katinka

Címlapról ajánljuk