Híradó

Az államtitkár távozását követeli az LMP

Morva AnnaMorva Anna

2015. május 24. 18:39

Távozásra szólította fel az LMP a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárát, miután a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésében kimondta: valótlanságokat állított a kishantosi biogazdaságról. Bitay Márton azonban annak ellenére sem mond le, hogy a bíróság szerint a tárca valótlanul állította, hogy a gazdaság folyamatosan bérletidíj-tartozást halmoz föl, és megkárosítja az államot.

A Fővárosi Törvényszék a napokban meghozott ítéletében kimondta: a Vidékfejlesztési Minisztérium valótlanságokat állított a kishantosi gazdaságról.

„A Vidékfejlesztési Minisztérium ellen indítottunk pert, mert valótlan állításokkal igyekeztek alátámasztani azt a brutális és pusztító döntésüket, amellyel Kishantostól elvették a földjeit. És így ez a nemzetközi hírű ökogazdaság megszűnt” - mondta Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője.

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium állításával szemben Kishantos nem maradt el a bérleti díj fizetésével, nem károsította meg a magyar államot, és nem vállalt olyan fejlesztéseket, amelyeket nem hajtott végre.

A tárca államtitkára azt mondja: tiszteletben tartják a bíróság ítéletét, de kitart amellett, hogy nem állított valótlanságot.

#Híradó#kishantos#lmp#vidékfejlesztési minisztérium#bérleti díj#jogerős#biogazdaság

Címlapról ajánljuk