Híradó

Honnan lett 48 milliója Habonynak?

Luigits TamásLuigits Tamás

2015. május 21. 18:23

Az Együtt és a Demokratikus Koalíció újabb bejelentést tesz az adóhatóságnál Habony Árpád miatt. A miniszterelnök tanácsadója 48 millió forintot tett egyik új cégébe a Modern Média Groupba, miközben a két ellenzéki párt szerint nincs kimutatható jövedelme. Az adóhatóság az RTL Híradó kérdésére adótitokra hivatkozva nem válaszolt arra, hogy van-e eredménye a Habony ellen állítólag már korábban indított vagyonosodási vizsgálatnak.

 
Egy harmadik kerületi irodaháznak a második emeletére van bejegyezve a Modern Média Group. Itt jelenleg a Napi Gazdaság szerkesztősége működik, de az egyik munkatárs szerint éppen költöznek. Probáltunk érdeklődni az új cégről, de nem kaptunk felvilágosítást. Írtunk arra az e-mail címre, amelyik a cégkivonatban szerepel, de nem kaptunk választ. Lapinformációk szerint egy új, jobboldali médiabirodalomat készülnek felépíteni, az interneten már munkatársakat, hirdetésszervezőket keresnek. A Modern Média Groupot 6 millió forint alaptőkével alapította Habony Árpád, és Győri Tibor, az Orbán-kormány korábbi államtitkára. Most 138 millió forinttal emelték meg a cég tőkéjét. Habony Árpád összesen 48 milliót tett a cégbe.

Az Együtt és a Demokratikus koalíció már egy hónappal ezelőtt vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményezett Habony Árpád ellen. Ezúttal pedig mindkét párt újabb bejelentést tesz. Habony Árpád jövedelmének forrását hónapok óta próbálja megtudni a sajtó és az ellenzék. Drága ruhákban, drága autókkal jár, de kormányzati állása nincs, és sokáig egyetlen vállalkozás volt a nevén, a Szines Tinták Bt. amelynek évekig nem volt bevétele. Rogán Antal és Lázár János is elismerte, hogy Habony Árpád nekik és a miniszterelnöknek is ad tanácsokat, de azt mondták: ingyen.

Habony Árpád 2015-ben két céget is alapított. A Modern Média Groupot Magyarországon jegyezték be áprilisban. A Danube Business Consultingot egy hónappal korábban Londonban jegyezték be - ebbe a cégbe 2500 fonttal, vagyis egymillió forinttal szállt be.  
Kerestük az adóhatóságot is, hogy megkérdezzük, adott-e be Habony Árpád az idén adóbevallást, és van-e már eredménye az ellene benyújtott vagyonosodási vizsgálatnak, de adótitokra hivatkozva nem válaszoltak. 

#Híradó#habony árpád#bejelentés#adóhatóság#tanácsadó#vagyonosodási vizsgálat

Címlapról ajánljuk