Híradó

A Paralimpiai Bizottság fizette az elnök végtörlesztését

rtl.hurtl.hu

2015. május 7. 19:03

A Paralimpiai Bizottság fizette az elnök lakáshitelének 3 millió forintos végtörlesztését. Nemcsak Gömöri Zsolt, hanem három munkatársa, azaz a Magyar Paralimpiai Bizottság összes dolgozója kapott végtörlesztési támogatást az elnökség döntése alapján. A Paralimpiai Bizottság alelnöke, Deutsch Tamás azt mondta: erre ő tett javaslatot. Az elnök szerint azért volt erre szükség, mert a bizottság munkatársai a devizahitel terhe miatt nem tudtak megfelelően a munkájukra koncentrálni. Nem állami pénzből, hanem a szponzori adományokból és más bevételeikből költöttek a végtörlesztésre, a bizottság szerint szabályosan és etikusan.

A Magyar Paralimpiai Bizottság a parasportolók mellett az elnököt is támogatja. Az RTL Híradó birtokába jutott dokumentumok szerint Gömöri Zsolt saját devizahitelének végtörlesztéséhez kapott 2012-ben támogatást a Paralimpiai Bizottságtól. 3 millió forintot, amelyet nem kellett visszafizetnie. Rajta kívül még egy munkatársa kapott vissza nem térítendő támogatást, ketten pedig kamatmentes hitelt. Azt, hogy egy munkáltató adhat ilyen támogatást a dolgozójának, jogszabály teszi lehetővé. Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke terjesztette be a javaslatot, hogy támogassák a dolgozók végtörlesztését. Az elnök szerint ez nem befolyásolta a sportolók életkörülményeinek javítására fordított összeget.

Gömöri Zsolt szerint azért kellett támogatni a bizottság négy dolgozójának végtörlesztését, hogy a munkájukra tudjanak koncentrálni.

 
#Híradó#gömöri zsolt#paralimpiai bizottság#paralimpikon#támogatás#végtörlesztés#deutsch tamás

Címlapról ajánljuk