Híradó

Újabb brókerbotrány: ismét milliárdok tűntek el

Velti LászlóVelti László

2015. április 15. 18:21

Kétségbeesett ügyfelek tömege rohamozta meg a Kun-Mediátor Kft. fiókjait, miután kiderült, hogy engedély nélkül ígért 10-17 százalékos kamatot a náluk megtakarítóknak a cég, amelyik egyébként utazások szervezésével foglalkozott. Senki sem jutott a pénzéhez, a rendőrség pedig nem találja a cég ügyvezetőjét. Ő eddig köztiszteletben állt Karcagon. Tagja volt a város idegenforgalmi bizottságnak, megbízhatóságában senki sem kételkedett a polgármester szerint. A rendőrség már nyomoz.

Nem jutottak be a karcagi fiókba, hiába álltak órákig előtte a megtakarításaikért aggódó ügyfelek. A bejáratra azt írták, technikai okok miatt tartanak zárva. Debrecenben, Budapesten, Törökszentmiklóson sem nyitottak ki. Pedig mindenhol százak vártak a pénzükre. 

A Kun-Mediátor Kft. a piaci kamatok sokszorosát, 10-17 százalékot ígért - az ügyfelek szerint. Ők forintot utaltak a cég számlájára, amelyért cserébe devizát kaptak - papíron. Csakhogy a főleg utazások szervezésével foglalkozó cégnek a Nemzeti Bank szerint nem volt engedélye betétek szedésére vagy pénzváltásra. Ez tegnap derült ki, miután nem tudott kifizetni néhány lejárt szerződést - mondja a károsultaknak segítő ügyvéd. 

Mostanáig csaknem 200 ügyfél tett feljelentést. A rendőrség sikkasztás gyanújával indított nyomozást. Az ügyvezetőt egyelőre sehol sem találják. Hétfőn este látta utoljára egy karcagi étteremben néhány ügyfele, azt ígérte nekik, hogy szerdán a pénzükhöz juthatnak. Dobrai Sándorné amúgy köztiszteletnek örvendett a városban, megbízhatóságában senki sem kételkedett a polgármester szerint.

 
#Híradó#kun-mediátor kft.#brókerbotrány#kamat#karcag#ügyfél#pénz#velti lászló

Címlapról ajánljuk