Házon kívül

A válság vesztesei és győztesei

rtl.hurtl.hu

2012. március 21. 22:05

Jobban fogy a luxusautó, mint azelőtt, a piacokon viszont egyre kevesebb ennivalót vásárolnak. A válság két arca: miről mondott le az emberek nagy része? És mennyit nyernek azok, akik még mindig rengeteget tudnak költeni?

Ha megkérdeznénk, hogy jobban élnek-e mint 2-3 évvel ezelőtt, vagyis a válság óta, akkor valószínűleg a legtöbben hangos nem-mel válaszolnának. A felmérések is azt igazolják, hogy legalább 10%-al kevesebbet fogyasztunk, mint a válság előtt. A legszegényebbek veszteségeiről sokat beszéltünk. De mára az úgynevezett középosztálybéliek sem vesznek szezon előtti új ruhákat, cipőket, új, vagy jobb autót, de étterembe se járnak a házassági évfordulón. Mert nem futja rá. A piacokon azt mondják, hogy elmaradtak az ünnepek előtti nagybevásárlók. Fele annyi autót vesznek, mint korábban. Kiszámoltuk, hogy kik, és mennyit vesztettek a válság miatt.

És a győztesek. Mert, hogy olyanok is vannak, akiket nem érintett a válság. Nézzenek be velünk egy luxusétterembe, autószalonba, méregdrága ruhaboltba. Kiderült: ezek az üzletágak nem haldokolnak. Sőt, a Porshe kelendőbb, mint valaha, de 120 ezer forintos farmernadrágot is ugyannyian vesznek, mint a válság előtt. A luxus ugyanolyan kelendő, mint 2-3 évvel ezelőtt volt. Sőt, az a réteg, amelyiknek van pénze, még jól is jár a válságon, mert olcsóbban hozzájut pl. ingatlanokhoz, műkincsekhez.

Nézze meg a Házon kívül riportját!


Nézze meg a teljes adást az
#Házon kívül#Híradó#rtl#válság#vesztesek#szegények#gazdagok#győztesek#luxusautó

Címlapról ajánljuk